fbpx

Brezplačno strokovno predavanje Opustimo kajenje

Zasvojenosti, Zdravje, Zdravje in bolezni

Kadilce dobro poznajo nevarnosti in možne bolezni, ter prednosti opustitve kajenja.

Kajenje tobaka je aplikacija nikotina v obliki aerosola, ki nastaja pri tlenju. Poleg nikotina se z vsakim vdihom vnaša množica škodljivih produktov, ki nastajajo pri segrevanju in oksidaciji. Stranski tok, ki nastaja v fazi tlenja in neposredno izstopa v prostor, je vzrok za pasivno kajenje nekadilcev. S stranskim tokom dima se sprošča v zrak več rakotvornih in dražečih snovi, kakor jih kadilec vnaša v svoj organizem. Znano je, da nekadilec pasivno »pokadi« 3 cigarete v bližini kadilca, ki pokadi 2 škatli cigaret dnevno.

F85496F2-589D-11E1-AE69-199C65B94067

Nikoli ni prepozno, da se posameznik odloči opustiti to nevarno razvado. Za kadilce pa je značilno, da dobro poznajo nevarnosti in možne bolezni, pa tudi prednosti opustitve kajenja. Ravno zato pot ni enostavna, zahteva odločnost, motivacijo in podporo najbližjih.

Vljudno vabljeni na brezplačno strokovno predavanje z naslovom Opustimo kajenje, ki bo potekalo v četrtek, 23. 2. 2012, ob 18. uri v Viteški dvorani, Križanke v Ljubljani. Predavala bo ga. Silva Zamljen, inž. farm., iz Lekarne Ljubljana, ki je tudi vodja programa Opustimo kajenje.

Na predavanju bodo predstavljene

  • različne tehnike opuščanja kajenja,
  • kakšni so učinki kajenja na telo,
  • kakšne so sprostitvene tehnike, zdrava prehrana in nikotinske nadomestne terapije ter njihova varna in pravilna uporaba

Za potrditev udeležbe in podrobnejše informacije vabljeni na spletno stran Lekarne Ljubljana.

Vam kajenje povzroča težave? Premišljujete, da bi opustili navado, ki je prerasla v razvado in načenja vaše zdravje? Obiščite forum Kajenje in povprašajte za nasvet ali mnenje.


Sledite nam