fbpx

Brezplačna rehabilitacija za bolnike s krvnim rakom

Zanimivo

Se morda vaš bližnji ali vi sami aktivno zdravite ali ste pred kratkim zaključili zdravljenje limfoma, levkemije, plazmocitoma ali drugih oblik krvnega raka? Potem imate možnost brezplačne rehabilitacije.

skupaj na poti do zdravja - rehabilitacija-min

Pilotni program celostne rehabilitacije SKUPAJ NA POTI DO ZDRAVJA izvaja Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L v sodelovanju s strokovnjaki s področja celostne rehabilitacije. Program zainteresiranim omogoča brezplačno podporno rehabilitacijo, ki izrazito prispeva k boljši kakovosti življenja med zdravljenjem in po njem, hitrejši vrnitvi nazaj v aktivno življenje in kar kažejo številne raziskave tudi prispeva k boljšemu izidu zdravljenja in hitrejšemu okrevanju.

Program izvajajo v partnerstvu z Združenjem hematologov Slovenije in ob finančni podpori Ministrstva za zdravje ter donatorjev in sponzorjev. Poteka že več kot eno leto.

“Rezultati so odlični, saj sta pri večini bolnikov, ki so program že zaključili, vidna napredek in dobrobit udeležbe v programu, pa tudi uporabniki so z njim zelo zadovoljni,”

pove Kristina Modic, izvršna direktorica Združenja.

Zato v imenu Združenja vabi vse bolnike, ki so v procesu aktivnega zdravljenja ali so zdravljenje pred kratkim zaključili (tudi po presaditvi krvotvornih matičnih celic), da se vanj vključijo.

Program je za udeležence povsem brezplačen.

Prednosti programa Skupaj do zdravja

Program lahko pomaga pri odpravljanju številnih težav, ki se pogosto pojavijo med zdravljenjem in po njem – težave z ravnotežjem, nemoč v rokah in nogah, izguba mišične mase, nihanje telesne teže, težave s prebavo, prisotnost strahu in psihološke stiske itd.

ga. Lenka Molek, udeleženka programa
ga. Marianne Virag Kelenc, udeleženka programa

Kaj strokovnjaki menijo o programu?

Prof. dr. Samo Zver, dr. med., spec. internist in hematolog, UKC Ljubljana
Prof. dr. Irena Preložnik Zupan, dr. med., strokovna vodja programa rehabilitacije
Dr. Matevž Škerget, dr. med., spec. hematolog

Več informacij

Če vas kar koli zanima v zvezi s programom ali se vanj želite vključiti, se obrnite na Brino Žagar, koordinatorko programa. 
T: 040 524 366
E: [email protected]

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L
sedež/headquarters: Povšetova 37, 1000 Ljubljana
pisarna/office: Vrazov trg 1, 1000 Ljubljana
Tel: + 386 (0)40 240 950
www.limfom-levkemija.org, www.nazajvzivljenje.si


Sledite nam