fbpx

Brezplačna jogica za dojenčke in otroke ob četrtkih

Dogodki

Jogica – baby joga je namenjena najmlajšim – dojenčki se ob pomirjujoči glasbi najprej povežejo s svojimi mamicami, sledi masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim.

Kje? Citypark – otroški park pri slaščičarni Pod vodo

Jogica za dojenčke – baby yoga, vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula

vabiloZajtrk_novinarjiČetrtki 10.00–10.45 (1–6-mesečni dojenčki)

11.00–11.45 (7–11-mesečni dojenčki)

Jogica – baby joga je namenjena najmlajšim – dojenčki se ob pomirjujoči glasbi najprej povežejo s svojimi mamicami, sledi masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim. Če bo masaža ali kakšna vaja preveč izčrpavajoča, se bodo najmlajši lahko tudi sredi vadbe pogostili pri mamicah. Tu je dovoljeno vse – pomembno je le, da nam je lepo.

Trajanje: 45 minut

Starost: do 12. meseca

Oprema: brisačka v velikosti otroka, odejica

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 10.00 do 10.45 za dojenčke, stare od 1do 6 mesecev, in od 11.00 do 12.00 za dojenčke, stare od 7 do 12 mesecev.

Jogica – igriva-pravljična-domišljijska joga za otroke (četrtki od 16.30 do 17.15), vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula

Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, naravo in svoja telesa. Asane so popolnoma prilagojene otrokom, velik poudarek je na dihanju, umirjanju, pa vseeno je jogica ena velika zabava.

Trajanje: 45 minut

Starost: 3 do 8 let

Oprema: copatki ali debelejše nedrseče nogavičke, udobna oblačila

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 16.30 do 17.15

banner_glavni_jogica_630

Brezplačni pogovori s strokovnjaki januar 2013

Strokovnjaki za nosečke srečke in zvedave očke

Četrtki od 17.30 do 18.30

Vam raste trebušček, skupaj z njim pa nešteto vprašanj o nosečnosti, porodu, dojenčkih? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak četrtek zvečer pridejo najrazličnejši strokovnjaki (enkrat mesečno tudi ginekologinja), ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu … Brezplačno – od najboljših strokovnjakov (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si.

2. 1. Nakupovalni seznam za dojenčka – kaj res rabim in česa ne

– Damijana Medved, oblikovalka in koordinatorka programov Mamezofe

Spretni trgovci, vabljivi prospekti in rastoči trebušček so zahteven projekt za vašo denarnico. Ali res potrebujete antialergijska ležišča, če upate, da vaš dojenček ne bo alergičen? Ali potrebujete zibko, posteljico, stolčke, hojice, dva vozička, grizljajčke za izraščanje zob …? Skupaj z mamico treh majhnih otrok bomo naredili smiseln seznam stvari za novorojenčka.

9. 1. Najboljša prehrana za nosečnice

– Mojca Kurent, višja medicinska sestra, dipl. org. dela, svetovalka za nego dojenčkov in prehrano

V času nosečnosti in po porodu je zelo pomembno, kako se ženska prehranjuje. Živila z veliko življenjske moči dajo moč tako mamici kot dojenčku, predvsem pa pomagajo razviti živčevje in omogočiti rast otroka. Prehrambene navade za vse življenje se oblikujejo že v rani mladosti, zato je pomembno, da o tem ženska začne razmišljati najpozneje v času nosečnosti, saj bo vzgajala otroka predvsem s svojim zgledom.

Kaj in kolikokrat jesti, kako poskrbeti tudi za svoje dobro počutje, kaj lahko naredim že med nosečnostjo za svojega otroka?

16. 1. Nosečnost in zelišča, prehranski dodatki, eterična olja – kaj je blagodejno zame in kaj odsvetovano (ter zakaj)?

– Jasna Matjašič, Za Sončke, celostno družinsko svetovanje

Kateri naravni pripravki so med nosečnostjo blagodejni zame in kateri odsvetovani?

Pokukali bomo v svet naravne podpore telesa v času nosečnosti, tako pri preventivi kot tudi zdravljenju. Govorili bomo predvsem o zeliščih, eteričnih oljih in prehranskih dodatkih, ki blagodejno vplivajo na bodočo mamico in otročka.

23. 1. Vadba v času nosečnosti

– Tanja Želj, prof. šp. vzgoje, trenerka pilatesa in vaditeljica vadbe v času nosečnosti, direktorica Pilates centra Tanergija

Kaj smem početi v času nosečnosti in čemu se je bolje izogniti? Kaj je z mišicami medeničnega dna in zakaj so tako zelo pomembne? Kako se tudi z vadbo čim bolje pripraviti na porod in na čas po njemu? Vse to in še več na teoretično-praktični delavnici s Tanjo Želj – oblecite se udobno, da boste lahko preizkusile tudi Tanjine vaje.

30. 1. Kaj otroček in jaz zares potrebujeva med porodom?

– dr. Zalka Drglin, vodja programov pri Združenju Naravni začetki

Kakšna je biodinamika porodnega dogajanja? Kako se odpreti lastni divji naravi, kjer je shranjena modrost rojevanja? In kako se hkrati opreti na izbrane porodne spremljevalce in zdravstvene strokovnjake?

Zakaj je pomembno mirno, toplo, ljubeče, naklonjeno in spoštljivo porodno okolje? Kaj zares potrebujem med porodom? Kaj potrebuje otroček?

O tem, kako se povezati navznoter in navzven, da bi bil porod kaj najboljši, se boste pogovarjali z dr. Zalko Drglin, ki pravi: »Prav vsak porod je edinstven, tako kot sta posebna mama in otrok, ki prihaja na svet. Poroda ne moremo načrtovati, lahko pa se usmerimo v sooblikovanje porodnih okoliščin.«

Mamice sprašujejo, strokovnjaki odgovarjajo

Torki od 10.00 do 11.00

Se vam je skupaj z dojenčkom porodilo nešteto vprašanj o tem, kako in kaj, da bo zanj in za vas življenje čim lepše? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak torek dopoldne pridejo najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o dojenčkih, skrbi zanj, materinstvu … Brezplačno – za mamice (in očke) z dojenčki, kjer lahko v miru dojite, se igrate, se pogovarjate in sprašujete najboljše strokovnjake (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si.

7. 1. Mamice & lepotičenje

– Nika Veger, vizažistka in avtorica Beautyfullblog.si

Kako na hitro izbrisati prečuto noč, sledi utrujenosti in biti sveža, urejena mamica? Katera ličila so najprimernejša zame, kaj skoraj nujno potrebujem in čemu se lahko v času porodniške odrečem? Na teoretično-praktični delavnici s priznano vizažistko in lepotno strokovnjakinjo boste izvedele vse trike ‘iz zakulisja mlade mamice’. S seboj prinesite tudi svoja lepotila, da jih pregledate skupaj z Niko in jih uporabite tako, da boste zasijale, tudi če tisto noč ne boste spale.

14.1. Masaža Dojenčka

– Mojca Kurent – višja medicinska sestra, slovenska pionirka na področju masaže dojenčkov Mojca Kurent

Mojca Kurent, višja medicinska sestra, je v Slovenijo prva prinesla znanje o masaži dojenčka in pomagala velikemu številu mamic, da so lažje in polno zaživele svojo vlogo ter sprejele svoje dojenčke odprtih in ljubečih rok.

»Ali je vaš dojenček nemiren, ima krče, težko zaspi? Ali mu izraščajo zobki in bi mu radi pomagali? Želite z otrokom kakovostno preživeti skupni čas? Želite, da ima vaš otrok zdrav imunski sistem? Potem masirajte,« pravi Mojca.

Vabljene na srečanje, kjer se bomo naučili nekaj prijemov in se pogovorili, kako preko dotika pomagati dojenčku in majhnemu otroku, da bo zadovoljen on in mi.

21. 1. Telovadba po porodu

– Tanja Želj, prof. šp. vzgoje, trenerka pilatesa in vaditeljica vadbe v času nosečnosti, direktorica Pilates centra Tanergija

Kako in kdaj začeti z aktivnostjo po porodu? Kaj moram delati? Česa takoj po nosečnosti še ne smem? Kakšno vadbo lahko obiskujem? Kako hitro se bom vrnila na staro težo? Kako hitro lahko izgubim trebuh? Kako je najbolje priti nazaj v staro formo? Vse to in še več na teoretično-praktični delavnici s Tanjo Želj.

28. 1. Nepogrešljiva olja v prehrani nosečnic, doječih mater in malčkov

– Polona Dragaš Eržen, nutricionistka in poznavalka naravnih metod zdravljenja

S Polono bomo odkrile, katero olje oz. maščoba je najboljša za našega dojenčka, kdaj ga začeti uporabljati in v kakšnih količinah. Obenem nas bo nutricionistka spomnila, da tudi mamica potrebuje kakovostne maščobe za nastanek kakovostnega mleka in za to, da bo kos vsem izzivom, ki jih prinaša materinstvo. V poplavi reklam z zdravo prehrano je izbira zahtevna in mamicam primanjkuje časa, da bi same preučile vsa dejstva. Zato bomo na delavnici izluščili, katera olja pospešujejo razvoj otroka, katero olje je primerno že za dojenčke, katero vsebuje tudi folno kislino, katero olje je nepogrešljivo pri alergijah in katero olje nam bo kot kozmetično sredstvo dalo izjemne rezultate in božanske občutke.

Več: http://www.citypark.si/dozivetja/napovednik/brezplacne-jogice-za-malcke-in-predavanja-za-starse


Sledite nam