fbpx

Brezplačna jogica in pogovori s strokovnjaki – februar 2014

Dogodki

Brezplačna jogica za dojenčke in otroke ob četrtkih, otroški park pri Slaščičarni Pod vodo

Brezplačna jogica za dojenčke in otroke ob četrtkih, otroški park pri Slaščičarni Pod vodo

Jogica za dojenčke – baby yoga, vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula

igračetrtki 10.00–10.45 (1–6-mesečni dojenčki)
11.00–11.45 (7–11-mesečni dojenčki)

Jogica – baby joga je namenjena najmlajšim – dojenčki se ob pomirjujoči glasbi najprej povežejo s svojimi mamicami, sledi masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim. Če bo masaža ali kakšna vaja preveč izčrpavajoča, se bodo najmlajši lahko tudi sredi vadbe pogostili pri mamicah. Tu je dovoljeno vse – pomembno je le, da nam je lepo.

Trajanje: 45 minut
Starost: do 12. meseca
Oprema: brisačka v velikosti otroka, odejica
Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 10.00 do 10.45 za dojenčke, stare od 1do 6 mesecev, in od 11.00 do 12.00 za dojenčke, stare od 7 do 12 mesecev.

Jogica – igriva-pravljična-domišljijska joga za otroke (četrtki od 16.30 do 17.15), vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula

Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, naravo in svoja telesa. Asane so popolnoma prilagojene otrokom, velik poudarek je na dihanju, umirjanju, pa vseeno je jogica ena velika zabava.

Trajanje: 45 minut

Starost: 3 do 8 let

Oprema: copatki ali debelejše nedrseče nogavičke, udobna oblačila

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 16.30 do 17.15

BREZPLAČNI POGOVORI S STROKOVNJAKI februar 2013

Strokovnjaki za nosečke srečke in zvedave očke

ČETRTKI OD 17.30 DO 18.30

Vam raste trebušček, skupaj z njim pa nešteto vprašanj o nosečnosti, porodu, dojenčkih? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak četrtek zvečer pridejo najrazličnejši strokovnjaki (enkrat mesečno tudi ginekologinja), ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu … Brezplačno – od najboljših strokovnjakov (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si.

6. 2. Koncept brez plenic

– Metka Zupančič, svetovalka koncepta brez plenic

Z otrokom lahko takoj po rojstvu vzpostavimo nežno komunikacijo o izločanju in s tem zavedanja fizioloških funkcij izločanja ne zatremo z neprestanim povijanjem v plenice.

Spoznavale bomo osnovne principe nežne komunikacije o izločanju, ki temelji na starodavni modrosti naravne otroške higiene. Seznanili se bomo tudi s praktičnimi napotki, ki so jih oblikovale mamice na podlagi lastnih izkušenj. Plenic se bomo osvobodili postopoma in v skladu s potrebami in zmožnostmi otroka ter nas samih.

13. 2. Vprašanja, ki pridejo skupaj z dojenčkom

– Mojca Kurent, višja medicinska sestra, dipl. org. dela, svetovalka za nego dojenčkov in prehrano

Nekatera vprašanja se nam pojavijo, šele ko dojenček pride na svet. V obdobju, ko smo še zelo nebogljene in občutljive … Mojca Kurent, ki pomaga mamicam v njihovem najbolj občutljivem obdobju, vam bo povedala vse, kar mamice najbolj potrebujejo, ko na svet prijoka njeno dete in se z njim vrnejo domov.

20. 2. Strahovi in skrbi med nosečnostjo in v zgodnjem materinstvu

– Urška Podvršič, diplomirana psihologinja, svetovalka za nošenje otrok Trageschule Dresden

Mnoge bodoče in novopečene mamice se srečujemo s strahovi in vprašanji, kot so: “Ali bom dobra mama? Bom kos vsem spremembam? Dojenček je tu, kaj pa zdaj? Kako bo vse skupaj vplivalo na moj odnos s partnerjem? Na srečanju bomo odkrito govorili o strahovih in stiskah, s katerimi se srečujemo v času nosečnosti in takrat, ko je majhno bitjece že z nami.

27. 2. Kako pripraviti malčka na prihod bratca/sestrice dojenčka in poskrbeti za to, da bomo zaživeli čimbolj harmonično v kvartetu?

– Damijana Medved, oblikovalka in koordinatorka programov Mamezofe

Da se nam bo v družini pridružil še en družinski član, našega prvorojenca pripravljamo že v nosečnosti. Kakšne metode bomo uporabili in na kakšen način bomo to storili, je seveda odvisno od večih dejavnikov: starosti prvorojenca, njegovega karakterja, … Poleg prvorojenca pa moramo na spremenjeno družinsko dinamiko, ki z rojstvom novega otroka zagotovo pride, pripraviti tudi sebe. Na srečanju bomo spregovorili o različnih metodah ter se poskusili pripraviti tudi na manj ugodne reakcije prvorojenca na prihod bratca oz. sestrice.

Mamice sprašujejo, strokovnjaki odgovarjajo

TORKI OD 10.00 DO 11.00

Se vam je skupaj z dojenčkom porodilo nešteto vprašanj o tem, kako in kaj, da bo zanj in za vas življenje čim lepše? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak torek dopoldne pridejo najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o dojenčkih, skrbi zanj, materinstvu … Brezplačno – za mamice (in očke) z dojenčki, kjer lahko v miru dojite, se igrate, se pogovarjate in sprašujete najboljše strokovnjake (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si.

11. 2. Kako lahko pomagam svojemu otroku pri bolezni in poškodbi?

– Antonina Rome, dr. med.; zdravnica, ki se je usmerila v naravno medicino

Kako lahko pomagam svojemu otroku, če zboli ali se poškoduje, pa tudi prijateljici po porodu ali če izgubi ljubljeno osebo? Tokrat se bomo čisto praktično učile: kako osebi pomagati, da hitreje okreva po nesreči, bolezni ali prepiru, kako pomagati otroku, če se poškoduje ali zboli, zakaj imamo sposobnost in moč vplivati na svoje zdravje, prijemov, s katerimi boste olajšali bolečino in nelagodje bližnjemu.

18. 2. Homeopatija za najmlajše

– Ines Logar, mag. farmacije in homeopatinja

Bi radi svojim najmlajšim čim bolj naravno pomagali, ko jih mučijo krčki, ko izraščajo zobki, pri prehladih, otroških boleznih, padcih, po cepljenjih … Ste že slišali za homeopatska zdravila, pa ne veste točno, ali je to za vas? Vse o tem, kako si s homeopatijo pomagati, kako delujejo homeopatska zdravila in katera izbrati, nam bo povedala priznana farmacevtka in predana homeopatinja Ines Logar.

25. 2. Ali popolna mama obstaja?

– Urška Podvršič, diplomirana psihologinja, svetovalka za nošenje otrok Trageschule Dresden

Kakšna je podoba idealne mame v naših očeh? Kakšne so podobe družinskega življenja? Kaj naredimo z negativnimi čustvi, ko se srečamo z njimi? Pridite, razmišljali bomo s psihologinjo Urško Podvršič, ki že 7 let dela z mladimi mamicami in ugotavlja, da nas teženje k temu, da bi popolno odigrale materinsko vlogo, iz leta v leto bolj obremenjuje.


Sledite nam