fbpx

Brezplačen dogodek: Testiranje vozil na alternativne pogone

Dogodki

Alternativna mobilnost ni več stvar prihodnosti, temveč dejstvo sedanjosti. Smo tik pred množičnim prodorom vozil na alternativne pogone na globalno in slovensko tržišče.

Alternativna mobilnost ni več stvar prihodnosti, temveč dejstvo sedanjosti. Smo tik pred množičnim prodorom vozil na alternativne pogone na globalno in slovensko tržišče. V Centru energetskih rešitev (CER) v ljubljanskem BTC bodo zato o ključnih načrtih za prihodnost mobilnosti spregovorili državni strategi in strokovnjaki. Na dogodku ‘Alternativna mobilnost: kje smo in kam gremo?‘, ki bo v sredo, 17. decembra ob 11. uri,  bo možno tudi testiranje vozil, skuterjev in koles na alternativne pogone.

alternativna-vozila

V strokovnem posvetu se bodo državni strategi in graditelji infrastrukture ter proizvajalci vozil dotaknili določil zakonodaje glede alternativne mobilnosti, prikazali globalne in domače trende na tem področju ter spregovorili o gradnji podporne infrastrukture. Častni gost dogodka bo tudi oče prvega slovenskega električnega avtomobila Miro Zorič.

Za testno vožnjo bodo na dogodku med drugimi vozili na voljo Volkswagen e-Golf in Volkswagen e-up!, Nissan LEAF, Renault ZOE ter električni skuterji in električna kolesa.

Dogodek je brezplačen, udeležbo pa je potrebno potrditi na elektronski naslov [email protected]. Tudi prijave na testne vožnje potekajo preko prijave na [email protected]. Število mest je omejeno. Dogodek bo trajal do 16. ure.

Več o programu dogodka si preberite TUKAJ. Več o Centru energetskih rešitev (CER) in točno lokacijo pa najdete TUKAJ (zemljevid je na dnu spletne strani).


Sledite nam