fbpx

Božična dekoracija za čarobne praznike

Dom & prosti čas

Letošnje leto res ni bilo takšno, kot smo pričakovali ali želeli. Prav zato je še toliko bolj pomembno, da se od njega poslovimo na topel, optimističen način, ki bo odnesel vse slabo in v novem letu prinesel čim več dobrega. Za res čarobne praznike okrasite svoj dom z izjemno božično dekoracijo, ob kateri se vam bodo zasvetile oči in ogrela srca. Dovolite si, da v toplini in varnem zavetju doma veselo nazdravite in odprete vrata boljšemu, novemu letu.

Božična dekoracija, ki ogreje srce in dom

Ko so dnevi vse krajši, temperature vse nižje, iz kuhinje pa začnejo zrak polniti mamljive vonjave – takrat vemo, da se bliža božič in z njim najlepši čas v letu. Kuhinja pa seveda ni edini prostor, kjer lahko poskrbite za praznično vzdušje. V tem času se družina še močneje poveže, več časa preživite skupaj in prav je, da se praznični duh občuti v vsakem kotičku vašega doma. Napolnite ga s toplino, udobjem, tistim sladkim pričakovanjem, k temu pa bo zagotovo veliko prispevala kreativna in po vašem okusu izbrana dekoracija za praznične dni.

Že na vhodnih vratih ali na domači mizi pričakajte obiskovalce s prekrasnim venčkom. Lahko je zelo preprost in čisto naraven, iz smrečja, storžev ali lesenih šib, v zemeljskih in zelenih tonih. Lahko pa se odločite za sodobnejši trend, letos je zelo modna božična dekoracija v rožnati ali bordo rdeči barvi.

Pred vhodnimi vrati boste pričarali zimsko idilo tudi z dobrodušnimi palčki, škrati, snežaki in podobnimi figurami. Z njimi lahko ustvarite zimske prizore, ki bodo razveselili tako otroke kot odrasle.

Seveda pa poskrbite, da bo z njimi usklajena tudi vsa ostala božična dekoracija, ki bo zasijala za vhodnimi vrati.

Božična dekoracija

Trendovska ali klasična dekoracija za praznične dni

Praznično urejen dom poveča pričakovanje in naredi dneve pred prazniki še bolj čarobne. Če obožujete tradicionalen božič, se boste letos razveselili ogromno dodatkov v kombinaciji zlate, zelene in rdeče, kar je že od nekdaj najbolj priljubljena dekoracija za praznične dni. Venčki, sveče, obeski za smrečico, pa vse do prazničnih prtov, pogrinjkov, skodelic za punč ali vroč kakav in celo tople odejice, ko čakamo na prihod Božička – vse to najdete v tej tradicionalni barvni paleti, ki nikoli ne gre iz mode in ne izgubi prazničnega lesketa.

Tradicionalen božič

Aktualen trend, ki prav tako prehaja med praznične stalnice, je tudi t.i. naraven ali skandinavski slog. Umirjen, preprost, na oko skromen, prinaša naravne barve in materiale, kot so les, smrečje in volna. Zraven sodijo namizni pogrinjki, blazine in odeje v toplih, zemeljskih tonih. K vzdušju pa bo ogromno prispevala tudi pritajena svetloba sveč in tisti udoben, “hygge” občutek. Poustvarite ga tudi s preprostimi, a elegantnimi lanternami, ter okraski, kot so cimetove zvezdice, storži, cvetovi kot okras na jelki in slamnati obeski. Za res domač in topel občutek pa dodajte še odišavljene palčke z vonjem po medenjakih – dokler ne spečete svojih!

Naravna božična dekoracija

Praznični pogrinjek, ki kar kliče k obloženi mizi

Druženje ob mizi, polni dobrot, smeh in veselo pričakovanje, pa trkanje s kozarci – to so trenutki, po katerih si zapomnimo praznike.  Tudi letos, ne glede na okoliščine, a seveda varno in v ožjem krogu najbližjih, nazdravite vsemu novemu in se prepustite prazničnim okusom. Pri pripravi praznične mize vnesite igrivost in kreativnost ne le v izjemne jedi, ampak tudi v namizni pogrinjek, ki bo očaral vse za mizo. Enostaven trik, s katerim to dosežete, je kombiniranje različnih kosov porcelana oz. krožnikov in skled iz različnih kolekcij. Na tak način bo miza delovala dosti bolj razgibano in unikatno, bodite le pozorni na barvno usklajenost. Tudi prtički in kozarci naj se stilsko ujemajo s pogrinjkom za popoln vtis.

Namizni pogrinjek

Naj bodo prazniki res topli in varni, v zavetju čudovitega okrašenega prazničnega doma. Pričarajte sebi in svojim najdražjim v njem toplino, občutek povezanosti, praznično vzdušje in tisti svetli optimizem, ki preveva novoletno pričakovanje in ki nam bo vsem, v teh časih, še posebej dobrodošel.


Sledite nam