fbpx

Bolniki z rakom se srečujejo v Okrepčilnici v Celju – 5. 11.

Dogodki, Kam po pomoč

V Združenju bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, imajo program za bolnike in svojce – z OKREPČILNICO, ki bolnikom in svojcem ponuja možnost podpore, povezovanja, posveta, druženja in okrepčala dušo in telo udeležencem.

združenje L&L srečanje bolnikov

Milena Remic, podpredsednica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, z izkušnjo bolezni in 12 let pogovorov z bolniki in svojci, je tudi sama nekdanja bolnica, ki je prebolela raka. Danes je aktivna članica društva in nam pojasnjuje, zakaj so v L&L tako aktivni in iščejo vedno nove oblike povezovanja. Danes vas ponovno vabijo.
na sliki zgoraj: Utrinek s srečanja bolnikov in svojcev v Ljubljani

“Bolniki s hemato-onkološkimi boleznimi preživljajo tako ob diagnozi, kot med zdravljenjem in po njem, naporno obdobje svojega življenja in potrebujejo veliko podpore, enako njihovi svojci. To smo na svoji koži izkusili vsi aktivni člani Združenja L&L in zato poznamo potrebe tovrstnih bolnikov. Hvaležni smo za pomoč soljudi, ko smo jo najbolj potrebovali, in to želimo deliti naprej in pomagati bolnikom po svojih najboljših močeh, s svojimi izkušnjami, znanjem in optimizmom.”

Kaj vas je nagovorilo, da ste začeli pripravljati ta srečanja?

“Glavna pobuda prihaja od bolnikov. Ko se srečujemo na naših info dnevih, delavnicah in osebnih pogovorih, bolniki pogosto izražajo željo po srečanjih, kjer bi imeli dovolj časa za sproščen pogovor v krogu ljudi, ki doživljajo podobne preizkušnje.

Mi želimo tovrstna srečanja ponuditi na tak način, da bi se bolniki in svojci v pogovoru razbremenili in razvedrili, obenem pa se tudi kaj koristnega naučili, da bi si v času stisk lažje sami pomagali in se ob tem duševno krepili.

Zato smo srečanja poimenovali ‘Okrepčilnica‘. Pri pripravi srečanj in izbiri tem za pogovor smo izhajali iz svojih osebnih izkušenj z boleznijo in iz dolgoletnih stikov z bolniki, sama se tudi dodatno šolam na področju nudenja psihosocialne pomoči.”

Kje in kako potekajo srečanja bolnikov z rakom?

“Srečanja bodo potekala v Celju, kjer so nam v bolnišnici prijazno odstopili učilnico zdravstvene nege pri hemato-onkološkem oddelku, za kar se posebej zahvaljujemo asist. dr. Mateji Grat,”

pove Milena Remic.

“Pričakujemo bolnike in svojce s celjskega območja, pridružil/a se nam bo zdravstveni gost/ja iz hematološkega tima celjske bolnišnice, tokrat brez bele halje! To pomeni, da bomo vsi enako povabljeni k pogovoru, da podelimo svoje skrbi, izkušnje, da se spoznamo in se drug od drugega učimo. Na vsakem srečanju se bomo posvetili eni od tematik, s katero se srečujemo bolniki in svojci, ob tem pa tudi zdravstveni sodelavci.”

Načrtujete, da bi pokrili celo Slovenijo?

“Trudimo se, da bi bile dejavnosti Združenja L&L bolnikom čim bolj dostopne. Zato poleg Ljubljane in Maribora, kjer poteka največ aktivnosti, začenjamo v Celju z novim projektom ‘Okrepčilnica’ za hemato-onkološke bolnike in svojce, v bodoče pa načrtujemo postopno širitev tovrstnih srečanj, v skladu z možnostmi, v več krajev Slovenije.”

Okrepčilnica za bolnike z rakom v Celju

KDAJ: enkrat mesečno ob torkih od 17h-19h, naslednje srečanje bo v torek, 5. novembra 2019 od 17h do 19h.
KJE: v prostorih Splošne bolnišnice Celje, vhod 8, učilnica zdravstvene nege (v kleti, pod dnevno bolnišnico).
ZAKAJ OKREPČILNICA: da se bolniki in svojci srečamo in spregovorimo o temah, ki so za nas pomembne; da se v skupini razbremenimo, razvedrimo in okrepimo; da pobliže spoznamo zdravstvenega strokovnjaka, ki se nam bo brez bele halje pridružil kot gost; da med seboj podelimo izkušnje in pridobimo nova spoznanja ter okrepimo medsebojne stike, saj vsi gojimo isto željo – zdravje.
GOST: Gost vsakega srečanja je zdravnica/zdravnik ali med. sestra/zdravstvenik z Oddelka za hematologijo in onkologijo Splošne bolnišnice Celje. Tokrat se nam bo pridružila Irena Rajh, dipl. med. sestra, s Hematološkega in onkološkega oddelka SB Celje.
Tema srečanja bo “Sem mnogo več kot le bolnik”.
Srečanja vodi Milena Remic, podpredsednica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, z izkušnjo bolezni in 12 let pogovorov z bolniki in svojci.

Udeležba je brezplačna, predhodna prijava pa obvezna: [email protected] ali 041 791 995.

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L
sedež/headquarters: Povšetova 37, 1000 Ljubljana
pisarna/office: Vrazov trg 1, 1000 Ljubljana
Tel: + 386 (0)41 791 995
www.limfom-levkemija.org, www.nazajvzivljenje.si


Sledite nam