fbpx

Bolj, ko se boste družili s starši, dlje bodo živeli!

Odnosi, Zanimivo

Oni dobijo družbo in priložnost za pogovor, kar je pomembno v vsakdanjem življenju, mi pa v zameno dobimo njihove …

Najnovejša raziskava na univerzi v Kaliforniji je pokazala, da ima osamljenost pomembno vlogo pri smrtnosti. V raziskavi je sodelovalo 1.600 bolnikov, s povprečno starostjo 71 let in ugotovili so, da je osamljenost kljub socialno-ekonomskemu statusu in zdravju na visokem mestu kot vzrok smrti.

Približno 23 odstotkov vprašanih, ki so bili osamljeni, je umrlo v času 6 letne raziskave. Za razliko od 14 odstotkov, tistih ki so živeli v skupnosti. Potreba, ki jo imamo celo življenje – družiti se z ljudmi, ki jih poznamo, ki nas cenijo in nam prinašajo veselje – nikoli ne mine, v skladu z raziskavo.

Starejši ljudje igrajo pomembno vlogo v odnosih. So bolj strpni do nepopolnosti ljudi okoli sebe, kot mladi, in njihove izkušnje povedo, okoli česa se je treba boriti in okoli česa ne. Torej, preživljaje časa z babico, dedkom, mamo ali starejšimi sorodniki in prijatelji ne prinese koristi le njim, ampak tudi nam.

Oni dobijo družbo in priložnost za pogovor, kar je pomembno v vsakdanjem življenju, mi pa v zameno dobimo njihove zanimive zgodbe, objeme in najboljše od vsega, skrivne recepte za naše priljubljene jedi! :)

Foto: Pinterest


Sledite nam