fbpx

Bolj beli in zdravi zobje vse življenje

Novice, Obvestila, Zanimivo

Naj bo dnevno ščetkanje vaših zob in zobkov vaših otrok zabavna dogodivščina in ne več vsakodnevno nujno zlo.

Ustna higiena in skrb za zobe je eden izmed najpomembnejših dnevnih ritualov, ki ga moramo opravljati redno in dosledno. Vsakodnevno ščetkanje zob je namreč izjemno pomembno, še zdaleč pa ni dovolj. Za ustrezno čiščenje ustne votline bi morali namreč uporabiti tudi zobno nitko in medzobno ščetko, s katerima dosežete težko dostopna mesta, ki jih s ščetko sicer ne bi. Na tak način preprečite nalaganje zobnih oblog, ki se sčasoma spremenijo v zobni kamen, ki povzroči vnetje dlesni. Že samo nekaj minut pravilnega ščetkanja dnevno lahko zadostuje za temeljito očiščenje zob in obzobnih tkiv, je pa res, da uporaba zobne nitke in medzobne ščetke kar precej podaljša ritual čiščenja zob. Ob tem in ob dejstvu, da si le zelo malo ljudi pravilno ščetka zobe in si z izbiro neustrezne ščetke naredi več škode kot koristi, ni napačno pomisliti na nakup električne zobne ščetke, ki z različnimi načini ščetkanja nežno, a učinkovito očisti vaše zobe.

Sonična zobna ščetka in njene prednosti

Kot najboljši primer naj omenimo sonične električne zobne ščetke Philips Sonicare, ki s kar 62.000 potezami ščetke na minuto popolnoma očistijo zobe in poskrbijo za bolj bele in zdrave zobe. Učinkovite sonične vibracije spenijo zobno pasto v mehurčke, ki odstranjujejo zobne obloge tudi med vašimi zobmi in ob dlesni.

Verjetno mnogi od vas prvič slišite za sonično zobno ščetko, zato na kratko objasnimo za kaj se gre. Sonične ali zvočne zobne ščetke v primerjavi z električnimi zobnimi ščetkami za premikanje glave uporabljajo elektro magnete namesto električnega motorja, zato lahko presežejo 10.000 premikov na minuto, kar je najvišja hitrost navadnih električnih zobnih ščetk. Višja hitrost gibanja glave ščetk namreč pomeni več kontakta z zobno površino in tako boljše čiščenje. Z njimi zelo učinkovito očistimo mehke zobne obloge, zmanjšamo pa lahko tudi pojavljanje zobnega kamna, obarvanje zob zaradi čajev, kave, cigaret itd.

Ne glede na vaše specifične potrebe, električne zobne ščetke Philips DiamondClean zagotavljajo varno ščetkanje – njihova sonična tehnologija je namreč primerna za uporabo na zobnem aparatu, plombah, kronah in prevlekah in se lahko uporabljajo tudi pri vsakodnevnem zdravljenju bolezni dlesni. Goste visokokakovostne ščetine odstranijo do 7-krat več zobnih oblog kot ročna zobna ščetka, goste osrednje ščetine za odstranjevanje zobnih oblog pa poskrbijo, da bo vaš nasmeh 2-krat bolj bel v samo 7 dneh, v 2 tednih pa bodo bolj zdrave tudi vaše dlesni. Poleg lepih zob na zunaj, temeljito očiščeni zobje pomagajo preprečevati razvoj bolezni ustne votline, s čimer naredimo veliko tudi za zdravje svojega srca. Pri električnih zobnih ščetkah so zato pomembne tudi glave za zobne ščetke, zato lahko izbirete svojo glede na želen učinek. Najsibo učinkovitejše beljenje zob, boljša nega medzobnih prostorov, nega občutljivih zob ali pa le učinkovito ščetkanje – prav zagotovo našli kakšno zase.

Osvežilno čiščenje lahko dosežete vsak dan, saj lahko izbirate med kar 5 načini, ki bodo zadovoljili vse vaše potrebe pri ščetkanju: način čiščenja (Clean) – za izjemno vsakodnevno čiščenje; način za nego dlesni (Gum Care) – za nežno masažo dlesni; način za poliranje (Polish) – za svetlejši nasmeh; način za občutljive zobe (sensitive) – za nežno, a učinkovito čiščenje občutljivih dlesni in način za beljenje (White) – idealen način za odstranitev površinskih zobnih oblog. In čeprav so mnogi mnenja, da je edina pot do bolj belih zob postopek beljenja, ki je lahko škodljiv, temu ni tako. Z uporabo sonične ščetke bodo vaši zobje postali dva odtenka svetlejši, vaša sklenina pa bo še bolj zdrava kot prej.

Ščetkanje zob še nikoli ni bilo tako zabavno

Ker je skrb za ustno higieno pomembna že od mladih nog, privoščite tudi svojim najmlajšim najboljšo nego njihovih zobkov. Električne zobne ščetke za otroke s svojo interaktivno sonično močjo poskrbijo za več zabave in boljše ščetkanje. S povezavo Bluetooth® in brezplačno aplikacijo otroke nagradijo za temeljito ščetkanje, zato navajanje na vseživljenjsko zdravo navado ni bilo še nikoli lažje. Vgrajen ima tudi časovnik, ki vašemu otroku pove, kdaj naj se premakne na naslednji kvadrant zobne votline, s čimer se zagotovi temeljito čiščenje. Izbirate lahko med dvema otrokom prijaznima načinoma ščetkanja, ki zagotavljata primerno jakost čiščenja za različne starosti  – nizka jakost je za mlajše otroke od 3. leta starosti, visoka pa za starejše. Otroci pa lahko izbirajo med osmimi različnimi nalepkami za ročaje, s katerimi si lahko kadarkoli spremenijo in polepšajo zobno ščetko. In ne le, da je Philips SoniCare For Kids izjemno zabavna – je tudi izjemno učinkovita. Je namreč kar do 75 % bolj učinkovita od ročnih zobnih ščetk, s 500 gibi ščetke na sekundo pa poskrbi za dinamično čiščenje, ki otrokom pomaga pri učenju pravilnega ščetkanja.

Naj bo torej dnevno ščetkanje vaših zob in zobkov vaših otrok zabavna dogodivščina in ne več vsakodnevno (in dolgočasno) nujno zlo. Nad rezultati boste več kot navdušeni.

Sledite nam