fbpx

Bolezen lahko prehitite

Človeško telo, Novice, Zanimivo, Zdravje in bolezni, Življenjski slog

Odgovornost za zdravje in dobro počutje je v rokah vsakega posameznika. S skrbnim načrtovanjem aktivnosti za zdravo …

Zdravje ni samoumevno. Pravočasno preprečite nastanek bolezni.

Odgovornost za zdravje in dobro počutje je v rokah vsakega posameznika. S skrbnim načrtovanjem aktivnosti za zdravo življenje lahko preprečimo mnoge bolezni in si hkrati omogočimo življenje polno energije in dobrega počutja.
Pri ugotavljanju zdravstvenega stanja, vam lahko pomaga pogled v notranjost vašega telesa z računalniško preventivno diagnostiko AMSAT. S tem boste pridobili pomembne informacije o funkcionalnem stanju vseh vaših notranjih organov, posameznih vretenc hrbtenice, delovanju vegetativnega in živčnega sistema organizma in morebitnih odklonih od normalnega stanja. Na podlagi rezultatov boste skupaj s strokovnim osebjem naredili načrt zdravljenja, lajšanja in/ali ohranjanja zdravja in dobrega počutja.

Kaj je sistem AMSAT in kako deluje?

Osnovni princip delovanja sistema AMSAT je v določanju električne prevodnosti biološko aktivnih predelov na telesu, ki prenašajo informacije o stanju organov in sistemov, ki so medsebojno povezani. Šibek električni signal preko šestih elektrod steče po telesu (podobno kot pri EKG pregledu) in meri prevodnost mehkih tkiv. Vsa mehka tkiva v našem telesu so namreč prevodna, zmanjšana prevodnost organa pomeni, da gre v telesu za neko odstopanje od normalnega stanja. Aparat AMSAT s svojim načinom delovanja to spremembo takoj zazna. Rezultate oz. zaznave teh sprememb aparat poda v obliki v določenih odstotnih vrednostih z grafičnim barvnim prikazom, diagnostik pa vam jih obrazloži.

AMSAT-HC

Kdaj priporočamo AMSAT pregled?

• Redno preventivno preverjanje stanja telesa – bolje preprečiti, kot zdraviti

Preventivno preverjanje stanja notranjih organov v obdobju 6 mesecev do enega leta nam omogoča, da kljub temu, da ne občutimo zdravstvenih težav, dobimo informacije o morebitnih odstopanjih ali začetkih raznih bolezni. S takimi informaciji lahko pravočasno ukrepamo – obiščemo zdravnika in spremenimo življenjski slog, kar nam bo pomagalo ohraniti zdravje oz. preprečiti nastanek bolezni.

• Sprememba počutja – upad energije se nikoli ne zgodi brez razloga

Mnogokrat preiskave v laboratorijih ne pokažejo vzroka utrujenosti, pomanjkanja energije in moči, AMSAT sistem pa bo spremembe organov in stopnjo spremembe zaznal. S pomočjo barvnega spektra in hitre računalniške obdelave se bo na shemi človeškega telesa videlo stanje vsakega posameznega notranjega organa, stanje posameznih vretenc hrbtenice in možne odklone od normalnega stanja organov. Na podlagi ugotovljenega stanja diagnostiki opredelimo kje so vzroki za težave in slabo počutje. S poznavanjem le teh, lahko pravilno ukrepate.

• Hujšanje, diete, razstrupljanje telesa – informacija o stanju telesa »prej in potem« vam zviša motivacijo za ohranjanje zdravega načina življenja

Pregled vam priporočamo pred večjimi spremembami v vaših prehranjevalnih navadah, kot tudi po tem, ko ste nove navade že uspešno uvedli v vaše življenje. Tako boste spoznali razlike med starimi in novimi prehranjevalnimi navadami, izvedeli boste ali vam je nov način življenja prinesel željene rezultate oz. kako vam je prejšnji, manj zdrav način škodoval. Z »otipljivimi« rezultati oz. informacijami bo motivacija za ohranjanje novih, zdravih navad še višja in trdnejša.
Zgodi pa se tudi, da določene diete telesu ne odgovarjajo in mu bolj kot ne, škodujejo. Morda vam je uspelo izgubiti kakšen kilogram, a so lahko rezultati kljub temu nasprotni od pričakovanj in dieta slabo vpliva na telo. Tudi v tem primeru računalniška diagnostika zazna spremembe, diagnostik pa vam poda napotke, katera dieta bi bila za vas najprimernejša in kako jo izvajati.

• Spremljanje stanja resnejših zdravstvenih težav

Ob resnih zdravstvenih težavah nam zdravniki predpišejo zdravila, ki pa imajo ob svojih zdravilnih učinkih tudi različne stranske učinke. Kako zdravila vplivajo na uspešnost zdravljenja vaše bolezni in kakšni so stranki učinki na ostale vitalne organe, spremljate z rednimi pregledi notranjih organov z računalniškim sistemom AMSAT. Meritve lahko pokažejo tudi, da vaše zdravljenje ni uspešno oz. ne poteka po pričakovanjih. AMSAT diagnoza bodo vašemu zdravniku pomagala postaviti druge metode zdravljenja.

• Stres – povzročitelj različnih obolenj, zato ga moramo jemati resno

Stres dokazano povzroča številne telesne in duševne bolezni. Če se na stresne situacije ne odzivamo in jih ignoriramo, je le vprašanje časa, kdaj bomo resno zboleli. Z rednimi računalniškimi diagnostičnimi AMSAT pregledi, lahko pravočasno ugotovimo bolezenske težave, ki se pojavijo zaradi preobilice stresa. Redne meritve oz. preglede še posebej priporočamo posameznikom z velikimi delovnimi obremenitvami na zahtevnih delovnih mestih.

• Pogosta potovanja z letalom – rentgenski varnostni pregledi so za zdravje nevarni

Sodite med tiste, ki živite med »zemljo in nebom«? Če veliko potujete z letalom, pomeni, da ste povečano izpostavljeni sevanju rentgena na letališki varnostni kontroli, le to pa lahko povzroča nastanek levkemije ali nekaterih oblik raka. Spremljajte morebitne zdravstvene spremembe z rednimi obiski AMSAT centra.

• Obdobje menopavze

Hormonske spremembe vplivajo na telesno, kot tudi psihično in duševno zdravje. V obdobje menopavze ženske vstopajo že od 40.leta starosti naprej, k zgodnjemu pojavu menopavze vplivajo tudi slaba prehrana, pomanjkanje gibanja in stres. Zaradi zmanjšane produkcije estrogena in progesterona se povečajo možnosti za nastanek osteoporoze, raka na prsih in celo nevarnost srčnega infarkta. Povečanje tveganje za raka na prsih pa lahko nastane tudi zaradi hormonskega zdravljenja ob menopavzi. Kakovostna hrana, gibanje in redni pregledi v AMSAT centru naj bodo vaša investicija v zdravje.

• Druga prelomna življenjska obdobja, ki vplivajo na zdravstvene spremembe

  • Ločitev
  • Menjava službe, napredovanje na delovnem mestu
  • Porod in dojenje
  • Selitev
  • Po zaključenem zdravljenju po operativnih posegih, rakavih obolenjih in po kemoterapijah
  • Prehod v andropavzo

Kje potekajo pregledi?

AMSAT center se nahaja v Ljubljani, na Topniški ulici 4, pregledi pa potekajo po celi Sloveniji. Za več informacij obiščite spletno stran AMSAT.

Vsebino omogoča AMSAT center


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?