fbpx

Bio inca inchi – rastlinsko olje z najvišjo vsebnostjo omega-3

Novice

Maščobe dajejo jedem polnost in bogat okus, hkrati pa blagodejno vplivajo na zdravje, saj pomagajo pri njegovem ohranjanju kot tudi pri preprečevanju bolezni. A kljub temu se danes olj …

Maščobe dajejo jedem polnost in bogat okus, hkrati pa blagodejno vplivajo na zdravje, saj pomagajo pri njegovem ohranjanju kot tudi pri preprečevanju bolezni. A kljub temu se danes olj in drugih maščob, ko so le-ta v izobilju in na voljo po zelo dostopnih cenah, naravnost bojimo uvrstiti v naši prehrano.

Olj nikakor ne smemo umakniti z našega jedilnika. Tveganje se namreč pojavi izključno zaradi načina njihovega uživanja in priprave, ter zaradi vrste in količine, ki jih uporabljamo v vsakdanji prehrani. Zato je pomembno, da preverjamo njihovo sestavo ter da je tretjina vseh maščob, ki jih zaužijemo, nenasičenih, s čimer ohranimo zdravje in dobro počutje.

Nepogrešljive esencialne maščobne kisline

olja-medexZa zdravje so bistvene esencialne maščobne kisline. To so tiste, ki jih organizem sam ne more sintetizirati, zato jih moramo v telo nujno vnesti s hrano in prehranskimi dopolnili. Njihovo uživanje zmanjša možnost nastanka raka, srčnih bolezni, alergij, alzheimerjeve bolezni, artritisa, depresij, utrujenosti, slabega spomina, infekcij in predmenstrualnega sindroma (PMS).

Glavni skupini esencialnih maščobnih kislin sta omega-3 in omega-6 maščobne kisline. Današnji način prehranjevanja daje premalo poudarka zaužitju hrane, bogate z omega-3 maščobami, ter se bolj osredotoča na prehrano z omega-6 maščobnimi kislinami. Če v telo vnesemo več omega-6 maščobnih kislin kot omega-3, to lahko privede do sistemskega vnetja. Zmanjšanje vnosa omega-6 maščobnih kislin v telo ter hkrati povečanje vnosa omega-3 maščobnih kislin zmanjšuje možnost teh vnetij. Zato je razmerje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami še posebej pomembno.

Eden izmed najboljših virov omega-3 maščobnih kislin so rastlinska olja. V njih so omega-3 maščobne kisline bogate z vsebnostjo alfa-linolenske kisline (ALA), ki je prav tako esencialno hranilo, in se v telesu pretvori v v dolge verige EPK in DHK s pomočjo nenasičenega encima delta 6.

Olje Bio inca inchi – najbogatejši rastlinski vir omega-3

BIO-inca-inchi-medexKakovostna olja prepoznamo po visokem deležu nenasičenih maščobnih kislin in nizkem deležu nasičenih maščobnih kislin. V olju Bio inca inchi je to razmerje naravnost odlično, saj vsebuje le 7 % nasičenih maščobnih kislin in kar 93 % nenasičenih maščobnih kislin – od tega vsebuje kar 86 % za zdravje tako pomembnih esencialnih maščobnih kislin.

Maščobe so za telo pomembne tudi zato, ker so v njih topni štirje pomembni vitamin: A, D, E in K, in omejitev uživanja maščob bi pomenila pomanjkanje teh vitaminov. Maščobne kisline pa so tudi gradniki številnih hormonov v telesu, ki vplivajo na višino krvnega tlaka, izločanje želodčnih sokov, delovanje mišic in tudi na imunski sistem.

Olje Bio inca inchi vsebuje kar 48 % omega-3 maščobnih kislin (alfa-linolenska kislina), 37 % omega-6 maščobnih kislin (linolna kislina) in približno 8 % omega-9 maščobnih kislin (oleinska kislina).

Olje Bio inca inchi ima tudi odlično razmerje omega-6 in omega-3 maščobnih kislin, ki je 1: 1,3, in je v korist omega-3 maščobnim kislinam ter zato izrednega pomena za zdravje. Prevelike količine omega-6 maščobnih kislin so lahko vzrok različnim vnetnim boleznim, ki so povezane z razvojem srčno-žilnih, vnetnih in drugih obolenj.

Zaradi dragocenosti hladno stiskanega in ekstra deviškega olja se priporoča njegovo samostojno uživanje. Zaradi nenasičenosti ne prenaša visokih temperatur in bi ob kuhanju izgubilo vse svoje odlike. Priporočljiva količina olja Bio inca inchi, ki naj ga zaužijemo, je 2 čajni žlički na dan, najbolje s hrano. Olje inca inchi je lahko prebavljivo ter je primerno tudi za vegane in vegetarijance. Ne povzroča zgage ali občutka napihnjenosti, ker rastlina raste v neokrnjenem okolju, pa je olje popolnoma varno za uživanje.

Zaradi visoke vsebnosti maščobnih kislin in antioksidantov olje Bio inca inchi znižuje visok krvni pritisk in raven slabega holesterola. Pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi, pospešuje absorbcijo kalcija in poskrbi za ohranjanje kostne gostote. Prav tako pospešuje metabolizem in pomaga pri težavah z zaprtjem. Dokazano je še, da naj bi olajšalo simptome depresije, izboljšalo počutje, blagodejno pa naj bi vplivalo tudi na krepitev imunskega sistema.

Vir rastlinskih presnih maščob

inca-inchiOlje Bio inca inchi iz ekološke pridelave je najboljši vir rastlinskih presnih maščob. Z njihovim uživanjem se nam povrne energija, koža na obrazu ter celotnem telesu pa postane lepša in mladostnejša. Olje namreč vsebuje antioksidante kot tudi encim lipazo, ki omogoča, da telo porablja že uskladiščeno maščobo, s čimer se zmanjša tudi obseg pasu.

Najnovejše raziskave kažejo, da rastlinske presne maščobe preprečujejo nastanek raka, zato je njihovo vsakodnevno uživanje še kako pomembno. Uživanje rastlinskih olj pa ni priporočljivo samo za preprečevanje nastanka raka, temveč vpliva tudi na mladosten videz ter elastično, voljno in mehko kožo.

Dolgoročna korist za vaše zdravje

Že nekaj majhnih sprememb lahko prinese dolgoročne koristi vašemu zdravju. Uživajte le bio olja, ki so hladno stisnjena, shranjena v temnih steklenicah in po odprtju hranjena v hladilniku. Olja se namreč pri višjih temperaturah zelo hitro pokvarijo, zato ni priporočljivo, da se pri kuhanju segrevajo na visokih temperaturah. Uživajte nenasičene maščobne kisline iz olj iz ekološke pridelave.  Bodite pozorni na razmerje med maščobnimi kislinami omega-3 in omega-6. Predvsem pa privoščite sebi najboljše, saj boste le tako dosegli harmonijo in dobro počutje.

Oglasno sporočilo


Sledite nam