fbpx

Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

Zanimivo, Življenjski slog

Primož Roglič na kolesarskih dirkah cilja v sam svetovni vrh, pri varčevanju pa prav tako ničesar ne prepušča naključju.

V vrhunskem športu dobre rezultate prinašajo jasni cilji in vztrajnost. Prav to je letos ponovno dokazal tudi naš najboljši slovenski kolesar Primož Roglič. Pred nekaj leti je še skakal skupaj z Robertom Kranjcem, letos pa se je na najbolj prestižni kolesarski dirki po Franciji zavihtel na odlično četrto mesto in Sloveniji pripeljal tudi drugo etapno zmago. Prvo etapno zmago na Tour de France je Primož vknjižil že lani in s tem vzbudil svetovno pozornost. Letos ponovno dokazuje, da sodi v sam svetovni vrh.

Robert Kranjec in Primož Roglič sta več let ALTA ambasadorja in za  prihodnost varčujeta v ALTA vzajemnih skladih. Vrhunski šport in varčevanje imata veliko več skupnih točk, kot je morda videti na prvi pogled. Tudi pri varčevanju  potrebujemo jasne cilje in vztrajnost.

“Tudi ko gre za premoženje, vozim v svojem tempu,” pravi Roglič. In točno to omogoča varčevanje v ALTA vzajemnih skladih, ki je na dolgi rok veliko bolj donosno od običajnih bančnih depozitov. Varčevanje v ALTA Skladih ima številne prednosti. V skladih lahko varčujete po svojih zmožnostih ali z rednimi mesečnimi obroki, vplačila pa so popolnoma enostavna. Prihranki obenem niso vezani in so likvidni, nad njimi pa imate z mobilno aplikacijo ALTA APP kjerkoli in kadarkoli tudi popoln pregled.

 

Zagotovitev varne finančne prihodnosti bi morala biti ena od ključnih prioritet vsakega Slovenca, ki v pokoju ne želi zgolj životariti.

Pokojnina v Sloveniji namreč znaša vsega okoli 57 odstotkov neto plače pred upokojitvijo. Če ste torej julija dobili okoli 1000 evrov neto plače, lahko avgusta, v prvem mesecu pokoja, pričakujete zgolj slabih 600 evrov, vaši stroški pa se ne bodo kaj bistveno znižali.

“V športu se nedvomno naučiš, da zelo malo stvari pride z danes na jutri. Če poskušam potegniti vzporednico z osebnimi financami, je tu nedvomno neke vrste odrekanja zaradi želenega cilja. Mislim, da mi je malce lažje, ker vem, kako dobro se človek počuti, ko doseže zastavljeno,” še pravi Kranjec, ki ima skupaj s svojo soprogo Špelo Kranjec pri ALTI sklenjena dva varčevalna načrta, enega za pokojnino in enega za hčerko.

Podobno ima varčevalni načrt pri ALTI tudi Primož Roglič, ki tako kot športne kariere tudi svoje finančne prihodnosti ne prepušča naključju. Bi tudi vi varčevali kot Primož in Robert?

Vprašajte naše svetovalce, naj vam pripravijo takšen predlog varčevanja, kot ga imata Primož in Robert.

 

ALTA Skladi, družba za upravljanje, d.d., Železna cesta 18, 1000 Ljubljana. Prospekt Krovnega sklada ALTA z vključenimi pravili upravljanja ter dokument s Ključnimi podatki za vlagatelje v slovenskem jeziku je mogoče brezplačno dobiti v elektronski obliki na spletni strani www.alta.si ter v fizični obliki na vseh pooblaščenih vpisnih mestih v času uradnih ur (objavljene na spletni strani družbe). OPOZORILO: Pretekla donosnost naložbe ni pokazatelj njene donosnosti v prihodnosti. Tveganost podskladov je velika, zlasti v krajšem obdobju vlaganja (do pet let). Pri samem neto donosu je treba upoštevati tudi vstopne in izstopne stroške.  Najvišji vstopni stroški pri vseh podskladih Krovnega sklada ALTA znašajo 4 odstotke. Najvišji izstopni stroški pri vseh podskladih Krovnega sklada ALTA znašajo 2 odstotka in se zaračunajo le pri izplačilu sredstev, pri katerem od nakupa oz. dedovanja investicijskega kupona še ni minilo 6 mesecev. Izjemi sta Fleksibilni mešani podsklad ALTA HEALTH za vlagatelje, ki so pridobili enote premožen ja pred 9. 5. 2013, pri katerih so izstopni stroški največ 3 odstotke in Fleksibilni mešani podsklad – Jugovzhodna Evropa ALTA.SI za vlagatelje, ki so pridobili enote premoženja pred 20.4. 2018 (izstopni stroški največ 3 odstotke).

 

Foto: osebni arhiv Primoža Rogliča, Pixabay

 


Sledite nam