fbpx

Berimo skupaj, delajmo vaje in spoznajmo otroške možgane

Odnosi v družini, Zanimivo

V prihajajočih tednih vam bomo pripravili serijo prevedenih vaj iz priročnika “Celostni razvoj otroških možganov” (avtorja Daniel J. Siegel, M. D. in Tina Payne Bryson, Ph.D.), ki jo nekateri že dobro poznate. Vsako sredo bomo objavili nov prispevek in to akcijo imenovali “Berimo skupaj” ali “Kako znanje uporabiti zase”. Vaša naloga bo, da približno vsake dva tedna preberete eno poglavje iz knjige, mi pa bomo vsak teden v razmislek predstavili eno ali dve vaji za posamezno metodo. Vabljeni.

Za akcijo smo se odločili na pobudo naše moderatorke foruma Vzgoja otrok in družine, Andreje Vukmir Brenčič, ki opaža, da je zanimanje za knjigo še vedno veliko, da pa veliko staršev pravi, da prebrano tudi hitro pozabijo.

Strinjamo se, da je dolga pot, da neko znanje tudi ponotranjimo, saj je potrebno narediti tudi nek svoj notranji, čustveni proces. Zato vas vabimo, da se na to pot podamo skupaj.

Vsak teden bomo v razmislek in ovrednotenje lastnega odziva in razumevanje vsebin v knjigi predstavili vaje, kar bo omogočilo, da vsebino knjige doživimo bolj od ‘znotraj’, predvsem iz lastne izkušnje. Tako se lahko začne naš lastni čustveni proces in ponotranjenje vsebine, kar je nenazadnje tudi cilj obeh avtorjev knjige.

Hkrati bi povabili starše, da se udeležijo odprte skupino za starše, kjer se bomo v petih srečanjih sprehodili čez posamezna poglavja, naredili vaje, jih ovrednotili in predebatirali. Sprejeli bomo 20 udeležencev. Vse, ki vas udeležba zanima, lahko že pišete na mail: [email protected].

Vabljeni, da nas spremljate vsako sredo in upamo, da vam bodo vaje odprle še kakšen pogled v lastne odzive in doživljanje. Tako nas samih, lastnega otroštva in naših otrok. Pojdimo, berimo in delajmo vaje.

Že v sredo 22. 8. 2018.


Sledite nam