fbpx

Avdicija za mlade pevce: Opera za otroke

Življenjski slog

Vabimo te, da se nam pridružiš, zatorej pridi na avdicijo, ki bo v petek, 5. septembra 2014, ob 17.00 uri v prostorih Glasbene matice (Lajovčeva dvorana) na Vegovi ulici 5 v Ljubljani.

Opera za otroke

Očarljiva glasbeno, gledališka in predvsem operna izkušnja z vonjem po kostumih in maski.

Vabimo te, da se nam pridružiš, zatorej pridi na avdicijo, ki bo v petek, 5. septembra 2014, ob 17.00 uri v prostorih Glasbene matice (Lajovčeva dvorana) na Vegovi ulici 5 v Ljubljani. Avdicijo bo vodila zborovodkinja Irma Močnik. Zbor se bo v dveh mesecih muzikalno in scensko pripravil na premiero, ki bo 9.11.2014 v Španskih borcih v Ljubljani. Sledili bosta še dve ponovitvi.
Na avdicijo se prijavi do 4. 9.  2014 na e – naslov: [email protected]

Podatki o operi:
Avtor glasbe: Pavel Šivic
Avtorica besedila: Stana Vinšek
Naslov opere: KAZNOVANA RADOVEDNOST
Leto nastanka: 1987
Trajanje: opera v treh dejanjih (40 minut)

»Gre za prvo uprizoritev te opere za otroke, s čimer skrbimo za prepoznavnost in razvoj slovenske glasbene ustvarjalnosti. Verjamemo, da je izbor opere, ki je primerna za mlajše občinstvo, ključnega pomena za to, da otroci opero vzljubijo. Z uprizoritvijo bomo javnosti predstavili kvalitetno slovensko glasbeno delo, eno redkih slovenskih oper za otroke. Nastopajoči otroci bodo bogatejši za svojo prvo operno izkušnjo.« (Katja Konvalinka, predsednica Slovenskega komornega glasbenega gledališča)

Logo-Glasbena-matica--mladi-avtor-Silvan-Omerzu

Sodelujoči:
Špela: Inez Osina / mezzosopran
Jaka: Klemen Adamlje / bariton
zbor: Otroški pevski zbor Glasbene matice Ljubljana, zborovodkinja Irma Močnik
komorni orkester: študenti Akademije za glasbo v Ljubljani / klarinet, akordeon, godalni kvintet, tolkala; dirigent: Simon Dvoršak
režija: Yulia Roschina scenografija in kostumografija: Jasna Vastl producent: Katja Konvalinka
Produkcija:
Slovensko komorno glasbeno gledališče
v sodelovanju z Glasbeno matico Ljubljana in Akademijo za glasbo v Ljubljani

Premiera:
9. november 2014, 17.00, Ljubljana, Center kulture Španski borci

Vsebina opere:
Palčki si nabirajo zelenjavo na polju kmeta Jaka, zato ga gre ta stražit s puško, vendar na straži zaspi. Palčki ga zvežejo in ko se Jaka zbudi, jim mora obljubiti, da bodo lahko jemali s polja, kar bodo potrebovali, v zameno pa mu bodo varovali dom in pridelek. Le ženi Špeli ne sme povedati za pogodbo. Ker pridelki še naprej izginjajo, gre na stražo jezna Špela. V grmovju najde pogodbo, ki jo je Jaka podpisal s palčki. Takrat pa se razbesni nevihta in Špela se premočena vrne domov. Tedaj Jaka njej in vnučkom pove, zakaj imajo vedno srečo s pridelki. Vsi veselo zarajajo.

Informacije in prijave do 4. 9. 2014: Lucija Pavlovič, [email protected], 01 421 05 93 in 051 359 313

Vir: glasbenamatica.si


Sledite nam