fbpx

Antibiotik ali homeopatsko zdravilo?

Novice

Resnice in zmote o homeopatiji. Antibiotik ali homeopatsko zdravilo?

Četrtek, 23. maj 2013, 19.00 – 20.30, Ljubljana

veselje-homeopatijaTelo zboli, če ne upošteva zakonov narave, ko na nas vplivajo dražljaji, zaradi katerih se počutimo neprijetno, težko, čutimo bolečine. Običajne čustvene reakcije zaradi katerih zbolimo so lahko pretirano veselje, jeza, skrb, pretirano razmišljanje, žalost, strah… To so reakcije telesa na zunanje dejavnike, ki v normalnih okoliščinah ne povzročajo bolezni. Trajni ali nenadni čustveni pretresi, ki presegajo običajno sposobnost organizma, pa vplivajo na spremembe v telesu.

Medicina je usmerjeno delovanje k preprečitvi in zdravljenju bolezni in povrnitvi zdravja ljudem.

Antibiotiki so zdravila za zdravljenje bakterijskih okužb in sicer antibiotiki širokega spektra (delujejo na mnogo različnih vrst bakterij ) in antibiotiki ozkega spektra ( delujejo samo na eno, specifično vrsto bakterij). Zato je zelo pomembno, da jemljemo antibiotike le takrat, ko jih resnično potrebujemo.

Homeopatija je edinstven in samostojen sistem zdravljenja.Homeopatska zdravila delujejo celostno, spodbujajo samoozdravitvene procese v telesu. Homeopatsko zdravilo, ki je bilo izbrano na podlagi bolnikovih individualnih simptomov, naj bi v organizmu ponovno vzpostavilo ravnovesje, ki se je porušilo zaradi bolezni. Z zdravilom, ki ima podobne simptome kot bolezen, v telesu sprožimo proces zdravljenja.

Iz vsebine predavanja

  • Homeopatsko zdravljenje in zdravljenje z uradno medicino se ne izključujeta. Kdaj ju lahko izvajamo sočasno?
  • Pri katerih boleznih je še vedno bolj priporočljivo vzeti antibiotik, kot homeopatsko zdravilo?
  • Kaj homeopatija lahko zdravi?

Kdaj in kako si lahko najbolj učinkovito pomagamo ali z antibiotikom ali s homeopatskim zdravilom nam bosta predstavili Anda Perdan, dr. med., specialistka splošne medicine in

Špela Peternelj, dr. med., specialistka družinske medicine in homeopatinja.

Kotizacija je 25 €, za prijave do 20. maja 19 €.

Več informacij na www.bivium.si, [email protected], 041777607.

 Oglasno sporočilo


Sledite nam