fbpx

Anketa za bolnike z rakom in svojce

Obvestila

Na vas se obračamo s prošnjo za sodelovanje v anketi, namenjeni bolnikom z rakom in njihovim svojcem. Če poznate kakšnega, vabljeni, da jo delite naprej.

pisanje-pogodba-anketa

Gre za eno največjih in najobširnejših anket, v kateri sodeluje deset držav vzhodne in srednje Evrope. Idejo za anketo so dali predstavniki društev bolnikov te regije. Želijo ugotoviti, kakšno je dejansko stanje na področju obravnave bolnikov z rakom, kot jo vidijo bolniki in njihovi svojci sami ter prispevati k izboljšanju stanje na področju obravnave raka

Zakaj potrebujemo anketo med bolniki z rakom

Podatki kažejo, da so rezultati zdravljenja raka v regiji, kamor sodi tudi Slovenija, slabši v primerjavi z zahodno in severno Evropo. Zakaj je tako in kaj konkretno bi lahko oziroma moramo izboljšati, so vprašanja, ki nas najbolj zanimajo.

Anketa se izvaja v več državah: Bolgarija, Češka, Hrvaška, Madžarska, Makedonija, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška in Slovenija. Rezultati naj bi bili predstavljeni na letošnji konferenci, ki bo konec junija predvidoma v Zagrebu.

Zbrani podatki bodo razgrnili stanje obravnave raka ter pokazali, katere so glavne potrebe bolnikov v različnih segmentih obravnave. Ti podatki bodo koristni za vse nas, saj bomo imeli v rokah konkretne iztočnice (in številke), ko bomo zagovarjali potrebe naših bolnikov pri odločevalcih in tvorcih zdravstvenih politik.

Cilj za Slovenijo je zbrati vsaj tisoč odgovorov. Hvala, ker jih pomagate pridobiti.

Anketa v slovenskem jeziku je dostopna na www.onkologija.hr.

anketa med bolniki z rakom in njihovimi svojci

Sledite nam