fbpx

Anja Koren Jeverica, moderatorka na portalu Med.Over.Net

Moderatorji, Zanimivo, Zdravje otrok

Anja Koren Jeverica, dr. med., moderatorka na forumu Alergija, ki odgovarja na vprašanja s področja alergije pri otrocih.

Drage uporabnice in uporabniki spletnega portala in forumov Med.Over.Net,

predstavljamo vam moderatorko na forumu Alergija, ki odgovarja na vprašanja s področja alergije, ki se pojavlja pri otrocih in bo dopolnila že obstoječo strokovno svetovanje strokovnjakov Klinike Golnik, ki odgovarjajo na vprašanja alergije pri odraslih.

Anja Koren Jeverica, dr. med., pediatrinja in alergologinja

Anja Koren JevericaAnja Koren Jeverica je specialistka pediatrije in je specialistični izpit opravila 2010.

Dela na Pediatrični kliniki v Ljubljani v Službi za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo. Usmerjena je na področje alergije pri otrocih.

Ima evropski izpit iz alergologije in klinične imunologije (Evropska akademija za alergologijo in klinično imunologijo), ki ga je opravila leta 2011.

Izobraževala se je v Hans Christian Andersen Children’s hospital, Odense na Danskem (2013) in je predsednica Sekcije za pediatrično pulmologijo, alergologijo in klinično imunologijo, Združenje za pediatrijo pri Slovenskem zdravniškem društvu.

»Alergija se v splošnem pojavi pri osebah, ki imajo pozitivno družinsko anamnezo. Za njen nastanek je ključnega pomena tudi okolje, v katerem živi. Največjo vlogo pri tem ima verjetno t. i. zahoden način življenja,«

enega izmed vzrokov za nastanek alergije omeni Anja Koren Jeverica.


Sledite nam