fbpx

Zdravo hujšanje pod zdravniškim nadzorom

Novice

Debelost je eden izmed dejavnikov, ki ogrožajo zdravje in skrajšujejo življenje.

DE7F7ED6-596F-11E1-828A-199C65B94067

Danes je debelost v Sloveniji, enako kot v drugih ekonomsko razvitih deželah, eden izmed dejavnikov, ki najbolj ogrožajo zdravje in skrajšujejo življenje ljudi.

V ambulanti za hujšanje in oblikovanje telesa se uspešno ukvarjamo z zdravim hujšanjem pod zdravniškim nadzorom že več kot 20 let in celostno obravnavamo odrasle in mladostnike s prekomerno telesno težo in debelostjo.

Programi hujšanja in ohranjanja teže potekajo pod zdravniškim nadzorom in so povsem individualno sestavljeni. Hujšanje poteka s pomočjo terapije proti apetitu in uravnotežene prehrane. Terapija proti apetitu je neboleča stimulacija akupunkturnih točk. Izvaja jo mag,dr. Vladimir Pirnat, zdravnik specialist interne medicine in diplomirani psiholog.
 

CCD476B4-596F-11E1-8269-199C65B94067

Z akupunkturo se zmanjša apetit in izboljša počutje. Zato hujšanje s pomočjo akupunkture poteka večinoma brez občutkov lakote, glavobolov, slabosti, nespečnost, in drugih težav, ki običajno spremljajo manj kalorično prehranjevanje. Kot učinkovito pomoč pri hujšanju jo priporoča tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

Zaradi akupunkture v času hujšanja niste lačni, nimate glavobolov, slabosti in drugih težav, ki se običajno pojavljajo kadar hujšamo sami. Ker niste lačni je hujšanje z akupunkturo hitrejše in uspešnejše.

Poleg akupunkture oblikujemo tudi jedilnik z uravnoteženo prehrano – dieto, ki sestoji iz vsakdanjih živil in je prilagojen vašim potrebam, prehrambenim navadam in načinu življenja. Predpisana prehrana vsebuje dovolj vitaminov, mineralov, beljakovin, esencialnih maščob in vseh drugih za ohranitev zdravja potrebnih sestavin.

Zato med hujšanjem ni potrebno dodajati vitaminov ali drugih dodatkov in ni nobenih omejitev glede psihičnih ali fizičnih naporov.
 

 

 

E7C363AE-596F-11E1-A7C5-199C65B94067

Pri hujšanju se zmanjšuje količina maščevja po celem telesu neenakomerno. Zato s svojo postavo po končanem hujšanju nismo vedno zadovoljni.

Pogosto ostane kljub ustrezni teži nekaj odvečne maščobe na zadnjici, stegnih ali trebuhu, v obraz ali prsa pa smo presuhi.

Zato v času hujšanja izvajamo lipolizo, da se hujša bolj v tiste dele telesa kjer je maščobe največ (npr. v boke, zadnjico, trebuh,…)..
Je neboleča metoda, izvajamo jo z aparati.

 

Vabljeni v ambulante, ki se nahajajo na spodnjih naslovih

 • Ljubljana
  Celovška 106, tel: 01/519 35 54
   
 • Ankaran
  Jadranska 12a, tel: 05/652 81 84
   
 • Maribor
  Koroška 109, tel: 02/252 32 55

Oglasno sporočilo


Sledite nam