fbpx

Alpe Adria Tek – prireditev za vse rekreativce

Dogodki

Alpe Adria Tek – tekaška prireditev na Soča Outdoor Festivalu, ki je primerna za vse rekreativce .

Celotna trasa je speljana v neposredni bližini reke Soče, zato je tek zelo sproščujoč in slikovit. Trasa je dolga 12,4 kilometrov, speljana praktično po ravnem in tako primerna za vse rekreativce.

soca-outdoor-2013-6Nezahtevna trasa vodi večji del po makadamu, krajši odsek pa tudi po asfaltirani cesti. Start je na prireditvenem prostoru Soča Outdoor Festivala, od koder vodi trasa po makadamski poti do Kampa Gabrje, kjer naredi zanko in se po isti poti čez travnike vrača ob Soči navzdol. Del trase tako sledi 690 kilometrov dolgi pohodniški poti Alpe Adria Trail, ki sicer vodi izpod Grossglocknerja v Milje, velik del tudi čez Slovenijo.

Pod novo urejenim podvozom pod glavno cesto Tolmin – Kobarid se trasa Alpe Adria Teka preseli tik ob Sočo in sledijo najlepši trije kilometri. Tečemo tudi mimo nemške kostnice, ki so jo leta 1938 zgradili za 965 nemških vojakov, padlih na soški fronti med prvo svetovno vojno. Ko se v nadaljevanju spustimo k reki, že začutimo hlad Smaragdne lepotice. Pot nas kmalu pripelje do magičnega sotočja Tolminke in Soče in se nato dvigne do bivše vojaške kasarne, ki sedaj služi predvsem kot osrednja točka tolminskih glasbenih festivalov. Od tam se po makadamski cesti tekači vrnejo nazaj proti festivalnemu prizorišču, kjer je cilj tekmovanja.

Več informacij o Alpe Adria Teku najdete na povezavi: http://www.soca-outdoor.com/program/tekmovalni-program/alpe-adria-tek-na-10-km/.

soca-outdoor-2013-7 soca-outdoor-2013-5


Sledite nam