fbpx

Ali je vse laž?

Odnosi, Zanimivo, Življenjski slog

Žalostno je, da so telefoni in naprave postale naša navidezna resničnost, v katero verjamemo in lažemo sami sebi.

Lepa zgodba o mladi, lepi Meridith se začne na prelepo jutro, v lepi spalnici. Namerno pretiravam s pridevnikom “lep”, saj nam danes družbena omrežja naših “prijateljev” ponujajo samo lepe zgodbe. Zgodbe, v katerih smo vsi lepi, srečni, zdravi, imamo najboljše prijatelje, se vozimo z najboljšimi avtomobili, oblačimo v draga oblačila.

selfie-900001_960_720

To je en svet. Svet družabnih omrežij. Resnica pa je velikokrat precej bolj klavrna in žalostna. Žal je takih zgodb okoli nas precej. Žalostno je, da so mobilni telefoni postali naša navidezna resničnost, v katero verjamemo in lažemo sami sebi. Tekmujemo sami s seboj in svojimi virtualnimi prijatelji.

Film nam prikaže kulturni fenomen, kako se obnašamo v družbi in kako kot posamezniki. Ali živimo življenje, ki ga objavljamo ali ne? Pomembno je, kakšen učinek ima to na samozavest posameznika in širše družbe. Obsojanje samega sebe, primerjanje z drugimi in idealiziranje življenja, lahko vodi do nizke samopodobe in želje po samoti, izolaciji.

Kratek film, z globoko vsebino, nad katero se bo verjetno zamislil vsak, ki bo videl sebe ali bližnje v zgodi mladega dekleta.


Sledite nam