fbpx

DVD za medvedka

Zavod MON

AKCIJA JE ZAKLJUČENA! Ob besedi MEDVED večina pomisli na kosmatinca , ki brunda in hlača po naših gozdovih ali na priljubljenega plišastega medvedka . Nekaj jih tudi zagotovo pomisli na ozvezdja Mali in Veliki Medved…


AKCIJA JE ZAKLJUČENA!

Ob besedi MEDVED večina pomisli na kosmatinca, ki brunda in hlača po naših gozdovih ali na priljubljenega plišastega medvedka. Nekaj jih tudi zagotovo pomisli na ozvezdja Mali in Veliki Medved ali na priznanje Zlati medved za najboljši film berlinskega festivala. Z oznako „si kot medved“ pa pogosto označujemo močne, trmaste, lahko tudi okorne, a predvsem dobrodušne ljudi.

Otroci in mladostniki z rakom so zagotovo medvedki, hemato – onkološki oddelek na Pediatrični kliniki v Ljubljani pa Medvedja dežela.

“Vidite? Dobim sem srebrno medaljo na olimpiadi.”
(na sliki medvedek z mamico)

Z močno voljo in trmastim pogledom se medvedki zoperstavljajo in kljubujejo kruti bolezni – raku. V Medvedji deželi prebijejo ure, dneve, včasih pa tudi tedne in mesece. Nekaj ur dneva zapolnijo zdravniški pregledi, terapije, učenje z učitelji ali ustvarjanje z vzgojiteljico, pogovori s soborci … ampak včasih se ure in dnevi preveč vlečejo.

Za krajšanje bolnišničnih dni smo se na Med.Over.Net skupaj z moderatorkama Petro Tomc Šavora (forum Otroci s posebnimi potrebami, e naslov: [email protected]
/* */
) in Kristino Modic (forum Kako živeti z rakom in Limfom – rak limfatičnega sistema) odločili, da za medvedke zberemo različne risanke in filme na DVD- jih.
Da bo zbirka čim bolj pesta in raznolika, smo v ta namen naredili seznam (spodaj). Seznam bo dnevno ažuriran.

Dobrodošle so tudi vaše ideje, saj se zavedamo, da nismo pokrili vseh filmov in risank, ki bi lahko bile zanimive za predšolske in šolske otroke do 18. leta starosti.

DVD-ji naj bodo ORIGINALNI, opremljeni s slovenskimi podnapisi ali sinhronizirani. Prvenstveno zbiramo DVD- je, ker je na oddelku več DVD predvajalnikov in ker je DVD-je lažje shranjevati, saj zavzamejo manj prostora kot videokasete.

DVD pošljite na:
Zavod Med.Over.Net
Zaloška 69
1000 Ljubljana

Vsak prijet DVD bomo uvrstili na seznam, ki se bo dnevno (do 12. ure) obnavljal. Tako se bomo lahko izognili več primerkom istega DVD-ja. Zbirali jih bomo do konca februarja. Prve dni meseca marca pa jih bomo predali medvedkom v Medvedji deželi.

V kolikor vam je lažje, lahko v ta namen nakažete tudi denar in bomo DVD po lastnem izboru kupili na Mon- u.

Pridruži se akciji! VABIM TE! Tvoj medo.

Podatki za položnico ali nakazilo preko e-banke:
Zavod Med.Over.Net
Glinek 22
1291 Škofljica

Transakcijski račun: SI56 0201 0025 4454 925; sklic: 00, namen: dvd

Več informacij o akciji DVD ZA MEDVEDKA:
[email protected]
/* */
(Andreja) ali po telefonu 01/520 50 50.

Nekaj dejstev o raku pri otrocih:

  • Rak pri otrocih je redka bolezen.
  • Povprečno v Sloveniji za različnimi oblikami raka zboli 50 otrok letno.
  • Vsi otroci do dopolnjenega 18. leta se zdravijo na hematolo- onkološkem oddelku na Pediatrični kliniki v Ljubljani, ki deluje tudi kot centralni republiški center za diagnosticiranje in zdravljenje raka pri otrocih.
  • Najpogostejša oblika raka pri otrocih je akutna levkemija. Sledijo ji različni možganski tumorji , limfomi, ledvični tumorji, rak nadledvičnih žlez, rak kosti in mehkih tkiv ter rak zarodnih celic.
  • Sodobne metode zdravljenja povečujejo stopnjo ozdravljivosti večine rakavih obolenj, ki jih srečamo v otroški dobi.
  • Dolg trajno zdravljenje s citostatiki in/ali obsevanjem s številnimi zapleti otroka (in starše) iztrga iz vsakdanjega življenja. Prav zato ima poseben pomen psihološka podpora malemu medvedku in njegovim staršem.
  • Mnogi otroci z rakom nadaljujejo šolanje tudi med kemoterapijo–izobraževanje poteka večinoma individualno, preko učiteljev in defektologov Bolnišnične šole, ki so v tesni povezanosti z matično šolo.
  • Ustanova za izboljšanje kakovosti življenja otrok z rakom in krvnimi boleznimi (ki jo vodi Majda Bedenek Dolničar, dr. med.) in ustanova Mali vitez (ki jo vodi Berta Jereb, dr. med), obiski različnih glasbenikov, pisateljev, bolnišnična olimpijada, obiski kužka ali zajca, Rdeči noski ter mnogi drugi zanesenjaki poskrbijo za razbremenitev in kratkočasnejše bivanje medvedkov v bolnici.
  • Nekaj o Medvedji deželi pa lahko preberete tudi na forumu >>> , kjer Petra Tomc Šavora opisuje njeno in sinovo doživljanje kemoterapije.

pripravili:
Petra Tomc Šavora, Jakob, Kristina Modic in
Andreja Verovšek

Pridruži se akciji! VABIM TE! Tvoj medo.

Več informacij o akciji DVD ZA MEDVEDKA:
[email protected]
/* */
(Andreja) ali po telefonu 01/520 50 50.

Medo se zahvaljuje:

OŠ Danile Kumer iz Ljubljane, OŠ ŠMARJE PRI JELŠAH, učencem OŠ Sava Kladnika iz Sevnica, Tomaju iz Dutovelj, Alji iz Radomelj, Eli in Manji iz Ljubljane, Špar Slovenija, Evi in Pii iz Ivančne Gorice, Stanki in Mitji iz Maribora, Nataši iz Maribora, družini Florjanič iz Dupelj, Urošu iz Šentvida, Mini iz Škofje Loke, Drem studio Krt d.o.o. iz Stahovice, Miškam, Muckom in Kužkom” vrtca Sončnica iz Velikega Gabra, RTV Slovenija, Suzani iz Črnuč, Dnevniku, OŠ Dr. Lunačka iz Šentruperta, klubu Dobrih čarovnic, družini iz Spodnjega Dupleka, družini Jakopin iz Ljubljana, družini Slanc iz Bevk, Lari in Lini iz Ljubljane, Ireni iz Ljubljane, Borutu iz Maribora, Ani iz Murske Sobote, Špeli, Boru in Beniju iz Ljubljane, Filipu in Adrianu iz Nove Gorice, Ester in Leu in Ljubljane, Nadji iz Novega Mesta, Saši, Domenu in Neži iz Ljubljane, družini G. iz Žalca, družini J. iz Ljubljane, Anji, Simonu, Joži in Marjanu iz Ilirske Bistrice, Katki, Simonu in Zali iz Vodic, Leoni in Filipi iz Trbovelj, Družini Č. iz Vodic, Družini K. iz Domžal, Maši, Ali, Nataši in Sandiju iz Litije, Andreji iz Celja, Silvesteru iz Novega Mesta, Deniju, Tomiju in Janiju iz Dola, Tajdi in Tamari iz Cerkelj, Neji iz Radomelj, Urbanu in Katji iz Sevnice, Marjetki iz Vrhnike, Alenki in Anji iz Vrhnike, Barbari, Petri in Evi iz Ljubljane, Marjani iz Ljubljane, Matjažu in Gabi iz Velenja, Vandi iz Maribora, Danica iz Luč, Andreji iz Maribora, Majdi Iz Vrhnike, Ireni in Robertu iz Kočevja, Inge in Zvonetu Malečnika, Patriku in Alexu iz Trbovelj, Anžetu iz Ljubljane, Urški in Roku iz Polja v Ljubljani, Urški in Klari iz Prestranka, Osnovni šoli Livada iz Ljubljane, Taji iz Črnega Kala, podjetju Propeler d.o.o. iz Ljubljane, Jakobu iz Renč, Jožetu in Nataši, Zoranu iz Kopra, Ireni in Robertu iz Kočevja, Tii iz Maribora, Jakobu iz Maribora, Aljažu iz Pesnice, Lani in Alji iz Starega trga pri ložu, Karin-Agnes in Iri-Evi iz Ljubljane, Žanu iz Kamnika, Gašperju iz Prevalj, Jani iz Kamnika, Nikiti in Petji iz Šenčurja, Cinemania group d.o.o.,,Hani iz Ljubljane, Borisu in Silmu iz Ptuja, Jakobu iz Blagovice, Sanji iz Grosuplja, Neži in Andražu iz Ljubljane, Juretu, Nini in Ireni iz Ljubljane, Luku iz Zaplane, Vesni iz Hrastnika, Nives iz Kozine, Lei in Sari iz Ljubljane, Nei in Domnu iz Velikih Lašč, Asi in Finu, Uredništvu Lisa, Burda d.o.o., Mileni iz Šenčurja; Tomažu, Tilnu in Katji iz Laz v Tuhinju; Andreji iz Celja; Juretu iz Ivančne Gorice; (zbranih je 488 DVD)

Rugby klub Ljubljana, Robi, Serina, Vesna, Podjetje Venum d.o.o., Mojca, Irena, Angela, Marjana, Trenc, Sonja, Tomislav, Peter, Danica, Karmela, Maruša, Ivica, Sladjana, Jože Andrej, Vesna, Jure, Taja, Majda, Branko, Barbara, Aleš, Maja, Tina, Kres d.o.o., Mitja, Impol-Inotechna d.o.o., Primož, Miro, Bojana, Mark, Tomaž, Valentin, Nina, Barbara, Mojca, Maximus in Amelie, Gregor ter Primož pa so zbrali 1.578 Eur, ki jih bomo porabili za nakup DVD po lastni izbiri in DVD predvajalnike.

Podatki so zbrani za prejeto do vključno 5.3.2007. AKCIJA JE ZAKLJUČENA! več o tem >>>


Sledite nam