fbpx

Didakta pušča sledi na MON (Med.Over.Net)

Zavod MON

Poletno branje je akcija založbe Didakta in Zavoda Med.Over.Net v poletju 2006. Knjige imajo dve posebnosti: nižjo – akcijsko ceno in dobrodelnost. V založbi Didakta so prisluhnili potrebam staršev in se odločili, da prispevajo v sklad za…

Poletno branje je akcija založbe Didakta in Zavoda Med.Over.Net v poletju 2006. Knjige imajo dve posebnosti:

  1. nižjo – akcijsko ceno in
  2. dobrodelnost.

V založbi Didakta so prisluhnili potrebam staršev in se odločili, da prispevajo v sklad za delovanje starševskih posvetovalnic in klepetalnic na MON.

Naročila za akcijo POLETNO BRANJE sprejemamo na založbi po tel: 04/5320 210 ali po e-pošti [email protected]
/* */
. Poštnine za naročila nad 5.000 SIT ne zaračunavamo. Z vsakim nakupom prispevate 25% v sklad za delovanje MON! Ob vsakem nakupu vas čaka tudi darilo!

Ponudba knjig:

MOLITEV PRED PLOVBO
Avtor: Joža Horvat
Cena: 5.500 SIT
Akcijska cena: 4.500 SIT


Molitev pred plovbo Jože Horvata je potopisni roman velike literarne vrednosti. Gre za čudovit mozaik, sestavljen iz morskih prizorov, številnih oseb, presenetljivih dogodkov in legend. Resnični dogodki so spretno dopolnjeni z elementi fantastike in mitologije. Joža Horvat je v šestdesetih letih z jadrnico obplul svet. Slovenci se ga spominjamo po njegovem pomorskem dnevniku Nad brezni oceanov, knjigi Waitapu ter tudi upodobitvi njegovega dela Maček s čelado.

OKROG EDINEGA SVETA
Avtor: Matevž Lenarčič
Cena: 4.500 SIT

Znani slovenski letalec, alpinist in fotograf Matevž Lenarčič opisuje prelet sveta v ultralahkem letalu. Na vznemirljivi poti, ki ga je vodila prek evropskega dela Rusije, Sibirije, Kanade, Grenlandije in Islandije nazaj domov, okuša prvinski stik s čudovito pokrajino, spoznava domačine ter razmišlja o svobodi in odgovornosti ljudi do Zemlje. Včasih nam šele čarobnost gozdov, jezer, skalnih vršacev in tujih kultur omogoči stik s pristnim jazom. Potopis Okrog edinega sveta je opis ekstremne pustolovščine in hkrati opis potovanja vase.

MODRO JEZERO JE DANES ZELENO
Avtorica: Jutta Treiber
Cena: 2.900 SIT
Akcijska cena: 2.490 SIT

SVETOVNA USPEŠNICA!
Kadar se Gisela počuti osamljeno, se odpelje do modrega jezera, ki skrito leži sredi gozda. Njeno življenje se je spremenilo, saj je Gisela, stara 17 let, noseča. Pri tem ne ve niti tega, ali svojega fanta Georga sploh ljubi. Njena mama je prepričana, da ve, kaj je najbolje zanjo, njen oče pa se nemočno umakne. Prepuščena sama sebi se Gisela odloči in se pri tem nauči zaupati sami sebi. Gre za izjemno dobro napisano pripoved o mladem dekletu, njenem odraščanju, odnosih s starši in vrstniki, njenem miselnem svetu in o odnosih, po dnevu ko izve, da je zanosila in se odločila, da obdrži otroka.

Naročila za akcijo POLETNO BRANJE sprejemamo na založbi po tel: 04/5320 210 ali po e-pošti [email protected]
/* */
. Poštnine za naročila nad 5.000 SIT ne zaračunavamo. Z vsakim nakupom prispevate 25% v sklad za delovanje MON! Ob vsakem nakupu vas čaka tudi darilo!

ŽENSKI KUPE
Avtorica: Anita Nair
Cena: 4.900 SIT
Akcijska cena: 3.990 SIT

SVETOVNA USPEŠNICA!
Ženski kupe, ki je izšel že v triindvajsetih državah po svetu, predstavlja kulturni fenomen, skrit v zabavno in prijetno branje. Akhila ima petinštirideset let, je samska davčna uradnica, ki je vedno predstavljala steber svoje zahtevne družine. Vse dokler si ne kupi enosmerne vozovnice v obmorsko mesto …
Roman vas bo s čudovitim vzdušjem in toplino odpeljal v središče življenja žensk v sodobni Indiji in odkriva vprašanja, s katerimi se srečujejo v odnosih s svojimi možmi, prijatelji, z materami, delodajalci in otroki in ki so po vsem svetu enake.


NIKOLI VEČ SPATI
Avtor: Friderik Willem Hermans
Cena: 6.500 SIT
Akcijska cena:1.900 SIT

Za literarne sladokusce!
Roman Nikoli več spati spada med najboljše Hermansove romane, obenem pa je med nizozemskimi bralci izmed vseh njegovih del najbolj priljubljen. Razlog za to gre morda iskati v tem, da je precej avtobiografski, zato pa nekoliko manj rigorozno vezan na imperative Hermansovega prepričanja. Vsekakor pa gre za enega najboljših popotnih romanov, gledano v svetovnem merilu, ki v opisih narave izpričuje neverjetno pripovedno kondicijo, v pogovorih o večnih vprašanjih, ki fragmentarno potekajo med ‘popotniki’ pa izjemno drznost intelekta.

Naročila za akcijo POLETNO BRANJE sprejemamo na založbi po tel: 04/5320 210 ali po e-pošti [email protected]
/* */
. Poštnine za naročila nad 5.000 SIT ne zaračunavamo. Z vsakim nakupom prispevate 25% v sklad za delovanje MON! Ob vsakem nakupu vas čaka tudi darilo!

KOZMOKOMIČNE
Avtor: Italo Calvino
Cena: 5.600 SIT
Akcijska cena: 1.900 SIT

Za literarne sladokusce!
Kozmokomične so zbirka kratkih zgodb, ki so jih večkrat zmotno pripisovali znanstvenofantastičnemu žanru. Calvino v njih resda s pravo postmodernistično maniro posega po nekaterih elementih te zvrsti, s katero pa se le poigrava in jo tako močno preseže. Znanstvene teorije, ki jih vzame za izhodišče pripovedi, zmanipulira z neverjetno bujno in obenem prevejano domišljijo, ki včasih zabava, včasih navda z melanholijo, venomer pa preseneča. Vse zgodbe pa vodijo k iskanju izgubljenega, največkrat ljubezni v njenih mnogoterih oblikah.


ČAROVNIŠKA SMRKLJA
Avtorica: Celia Rees
Cena: 3.800 SIT
Akcijska cena: 2.900 SIT

Napet, vznemirljiv roman, ki bralca ne izpusti iz rok!
Mogočen in očarljiv roman, ki se dogaja v 17. stoletju, z motivi, pomembnimi tudi za današnje bralce. Motivi neodvisnosti, svobode in moči se prepletajo v zanimivi in spretno zastavljeni zgodbi o Mary – mladi ženski, ki družbi ne pusti, da bi namesto nje odločala, kdo in kaj bo postala.
Iz vsebine: Strani iz dnevnika so všite v posteljno pregrinjalo. V posteljno pregrinjalo, ki ga po več kot tristo letih spokojnosti previdno razparajo, da bi ga očistili, pa v njem najdejo ganljivo in mogočno pripoved. Pripoved o Mary – čarovniški vnukinji.

HORN 2000                                                                                                                                                            Avtor teksta in fotografij: Roman Kvaternik
Cena: 6.500 SIT
Akcijska cena: 2.990 SIT

Prva slovenska navtična ekspedicija na Antarktiko!
Roman Kvaternik je uresničil svoje dolgoletne sanje in se podal z jadrnico na pot okoli sveta. Triletno popotovanje, na katerem so se mu pridružile in z njim delile tegobe in veselje mnoge posadke, je bilo obenem prva navtična ekspedicija na Antarktiko. Ko s pomočjo ladijskega dnevnika Romana Kvaternika sledimo jadranju posadke, se nam pred očmi zarišejo vsakdanji pa tudi nevsakdanji dogodki, ki bodo morda koga tako prevzeli, da se bo na pot okoli sveta podal tudi sam!

Kam? Drugam!
Avtor: Brane Grubar
Cena: 4.500 SIT

V knjigi Kam? Drugam! se nam v mešanici potopisa, dnevnika in spominov razgalja znani slovenski igralec Brane Grubar. Tokrat ga lahko spoznavamo z druge, manj znane plati: kot strastnega jadralca, zaljubljenega v morje, ki poduhovljeno razmišlja o pristnem odnosu do narave, o svetu, ljudeh. Na svojem popotovanju po Jadranu in med grškimi otoki namreč odkriva čistilce čevljev, otoške samotarje, ribiče, posebneže, male ljudi, ki se ga globoko dotaknejo. Poln spoštovanja in otroške vedoželjnosti razčlenjuje modrosti življenja in človeške značaje. Da boste bolje začutili popotniški duh, je v knjigi veliko avtorjevih umetniških fotografij. Za ljubitelje morja in potopisov.

Z vsakim nakupom prispevate 25% v sklad za delovanje posvetovalnic na Med.Over.Net!
(Ob vsakem nakupu vas čaka tudi darilo!)

Naročila za akcijo POLETNO BRANJE sprejemamo samo na založbi po tel: 04/5320 210 ali po e-pošti [email protected]
/* */
. Poštnine za naročila nad 5.000 SIT ne zaračunavamo.

OTROŠKE KNJIGE iz ponudbe POLETNO SLADKANJE >>>
PRIROČNIKI iz ponudbe POLETNO BRANJE >>>

IN ŠE VELIKOOO VELIKOOO VEČ NA STRANEH DIDAKTE >>>
Sledite nam