fbpx

Otroci so človeška krila – humanitarna akcija

Zavod MON

 ! ZAKLJUČENA ! OTROCI SO ČLOVEŠKA KRILA Novorojenček je začetek vsega – nečesa čudovitega, upanja, sanj o možnosti. (Ed Leshan) VABILO PODJETJEM: Postanite donator, sponzor ali pa oglašujte na Med.Over.Net-u in del sredstev bo v vašem…

 ! ZAKLJUČENA !

OTROCI SO ČLOVEŠKA KRILA

Novorojenček je začetek vsega
– nečesa čudovitega, upanja,
sanj o možnosti.
(Ed Leshan)

VABILO PODJETJEM:
Postanite donator, sponzor ali pa oglašujte na Med.Over.Net-u in del sredstev bo v vašem imenu namenjenih za nakup aparata.
TR: 02010-0254454925 pri NLB, namen: Za ultrazvok, sklic 00 – 05.

VABILO POSAMEZNIKOM:
Vabljeni, da po svojih zmožnostih prispevate k nakupu aparata s plačilom položnice ali preko nakazila na TR: 02010-0254454925 pri NLB, namen: Za ultrazvok, sklic 00 – 05.

OPIS AKCIJE:

Zavod Med.Over.Net je v sodelovanju s spletnim portalom Med.Over.Net in slovenskimi podjetji pripravil humanitarno akcijo za nakup ultrazvočnega aparata Voluson 730, 3D UZ za potrebe Ljubljanske porodnišnice in potreb v širšem slovenskem prostoru. Sredstva se zbirajo preko donacij posameznikov in kot delež od oglaševanja na spletnem portalu.

Povod za humanitarno akcijo je večletno sodelovanje organizacij in potrebe strokovnjakov porodnišnice po aparatu, ki omogoča najsodobnejšo ultrazvočno diagnostiko. Gre za ultrazvok zadnje generacije s 3D in 4D sliko, pripadajočimi priključki (UZ sondami) za diagnostiko z lastnostmi, ki omogočajo tudi nekompromisno fetalno terapijo. Ima odlično resolucijo, ki resnično omogoča mnenje terciarnega centra.

Zakaj nakup tega aparata?
Po temeljitem razmisleku in srečanju s strokovnjaki v Ljubljanski porodnišnici, dne 14.12.2005, smo se odločili, da razmere zahtevajo tovrstno napravo.

Dr. Pušenjak, ginekolog porodničar, pravi: Voluson 730 expert je tak aparat, s katerim delajo v tako rekoč vseh pomembnih, pa tudi manj pomembnih, vendar ambicioznih perinatalnih centrih po svetu, kjer naredijo mnogo manj preiskav v časovni enoti kot mi, oziroma opravijo enako število preiskav na bistveno večjem številu UZ aparatov in tudi njim kakovostni Voluson 730 expert komaj še zagotavlja primerno kakovostno sliko v vseh možnih načinih dela, tudi v 3D in 4D tehniki. Trenutno Voluson 730 expert v kakovosti nima konkurence na področju strojne opreme, čeprav na videz podobne, vendar žal nadomestne programske rešitve ponuja še nekaj konkurentov, kar pa ne zagotavlja enake kakovosti slike in podatkov.”


Na vprašanje, zakaj takšnega aparata ni mogoče dobiti z javnim razpisom doda:
Žal tega aparata v javnih razpisih nikakor ni mogoče dobiti, ker ga z na videz enakovrednimi tehničnimi značilnostmi v ceni prekašajo manj kakovostni in zato tudi cenejši konkurenčni aparati, pri odločitvah za nabavo opreme preko javnih razpisov pa vedno odloča samo in izključno cena in ne kakovost.”
Cena aparata je 45 mio tolarjev.

Dr. Premru Sršen, predstojnica Kliničnega oddelka za perinatologijo poudarja: “Nujno je, da zdravniki izkoristimo vse diagnostične možnosti, med katerimi je tudi 3D, da smo gotovi v diagnozo, ki jo postavimo.

Dr. Živa Novak, predsednica Ultrazvočnega društva pravi: “Nekaj denarja je bilo že zbranega, pripravljamo pa še akcijo preko sms.

Naše želje so, da bi otrokom in njihovim strašem zagotovili najboljše pogoje za delo in razvoj, ali če povzamemo besede dr. Pušenjaka: “Želimo delati z Volusonom 730 expert in upam, da nam bodo k temu pomagali tudi dobrodelni nagibi različnih organizacij in posameznikov, ki jim NAŠI OTROCI pomenijo več kot le politično puhlico v času takšnih ali drugačnih volitev.”

PREDSTAVITEV SODELUJOČIH ORGANIZACIJ

 • Zavod Med.Over.Net
  je v letošnjem letu sodeloval v več odmevnih akcijah: Peticija za večjo dostopnost do bioloških zdravil, akcija Naj revščina postane preteklost, peticija za vzpostavitev mednarodnih posvojitev in mnogo drobnih dejanj, ki so pomagale ljudem reševati osebne stiske. Skrbel je za nemoteno vsebinsko delovanje portala.
 • Spletni portal Med.Over.Net
  je največja slovenska zdravstvena spletna stran, v letošnjem letu nagrajena s priznanjem Gospodarske zbornice – Netko. Vsebuje 40.000 medmrežnih strani strokovne vsebine, preko 130 strokovnih zdravstvenih, socialnih, pravnih, pedagoških in tematskih forumov in klepetalnic, sodeluje s pomembnejšimi nevladnimi in vladnimi organizacijami, mesečno ga obišče preko 350.000 ljudi.
 • Ginekološka Klinika, Porodnišnica Ljubljana
  sodeluje na spletnem portalu Med.Over.Net preko svetovalnega dela na dveh forumih.
  Ginekologija in porodništvo, kjer odgovarja na vprašanja uporabnikov mag. Stanko Pušenjak, dr.med., ginekolog in porodničar, ter forum Za še lepši porod, na katerem sodeluje  Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka.


Uporabniki Interneta in strokovnjaki Ginekološke klinike so svoja mnenja izmenjali na naslovu: https://med.over.net/phorum/read.php?f=146&i=1004&t=1004 .

Andreja Verovšek                                                                           Primož Cimerman
   vodja projektov                                                                                  direktor

Informacije in sodelovanje v akciji: Andreja Verovšek, [email protected]
/* */

01/520 51 54

SEZNAM ORGANIZACIJ, KI SO PODPRLE AKCIJO:

VRTKO d.o.o., Ljubljana
Alpe Adria Media Marketing d.o.o., Ljubljana
Energijski center d.o.o., Ljubljana
Pirc International d.o.o.

Na račun Ultrazvočnega društva je bilo 18. 4. 2006 nakazanih 557.500, 00 sit. Specifikacija v finančnem poročilu.
Akcija je zaključena, vendar če bi kdo še želel nakazati denar, lahko to še vedno stori.
Enkrat mesečno bomo poskrbeli, da bo denar prenešen v skupni fond.


Sledite nam