fbpx

Naj revščina postane preteklost – zaključek akcije

Zavod MON

V letu 2005 poteka Mednarodna kampanja boja proti revščini , v katero so vključeni posamezniki, skupnosti in nevladne organizacije. V Sloveniji se je kampaniji v okviru akcije "NAJ REVŠČINA POSTANE PRETEKLOST" pridružil tudi Zavod Med.Over.Net…

V letu 2005 poteka Mednarodna kampanja boja proti revščini, v katero so vključeni posamezniki, skupnosti in nevladne organizacije.

V Sloveniji se je kampaniji v okviru akcije “NAJ REVŠČINA POSTANE PRETEKLOST” pridružil tudi Zavod Med.Over.Net in v sodelovanju s Slovensko karitas izvedel tri akcije, ki so potekale od 7.9.2005 in se zaključujejo 17.10.2005 – na Mednarodni dan za odpravo revščine.

Namen celotne akcije je s skupnimi močmi opozoriti in vzpodbuditi vodilne državnike in mednarodne ustanove, naj naredijo nekaj konkretnega za odpravo revščine, kar so si že zadali v  razvojnih ciljih tisočletja (Millenium Development Goals) ter uresničijo svoje obljube.
Namen akcije je tudi opozarjati javnost na grozeča dejstva revščine, ter razvijati občutljivost ljudi.

“NAJ REVŠČINA POSTANE PRETEKLOST”:

1.“Pridružite se pozivu”
2.
Delavnice, na temo revščine po slovenskih osnovnih šolah
3.
Radijske postaje pridružene k pozivu

 

 

“Pridružite se pozivu”
V sodelovanju Slovenske karitas in Zavoda Med.Over.Net je v okviru te akcije potekala tudi akcija “Pridružite se pozivu”.
Poziv so podpisale največje humanitarne organizacije v Sloveniji, kot tudi številna manjša društva, skupaj 18. Poziv je podpisalo tudi 1019 posameznikov. Podpisi so bili skupaj s komentarji, predlogi in opisi dejstev o revščini na tiskovni konferenci 13.9.2005 predani predstavnikom vlade in predsedniku države.

Delavnice v osnovnih šolah
Akciji “Naj revščina postane preteklost” se je pridružilo tudi 26 slovenskih šol, ki so izvedle delavnice in katerih izdelki so objavljeni na spletnih straneh. Več o akciji, poteku in izdelnih lahko preberete na spletni strani >>>
http://zavod.over.net/novica.php?nid=8728.

Radijske postaje pridružene k pozivu
Na Mednarodni dan za odpravo revščine se s pripravo prispevkov na to temo Pozivu pridružujejo tudi slovenske radijske postaje. V skladu s svojimi močmi in možnostmi izvajajo posebne tematske prispevke in oddaje, v katerih tudi med poslušalce razdelijo posebne bele zapestnice, ki simbolizirajo boj proti revščini in so jim bile posredovane s strani Slovenske karitas.

Preko treh oblik aktivne pridružitve k prizadevanjem za zmanjšanje revščine se zaključuje akcija “NAJ REVŠČINA POSTANE PRETEKLOST”.

Več informacij:

Zavod Med.Over.Net
[email protected]
/* */

01/520 50 50 – Andreja Verovšek

Slovenska Karitas
[email protected]
/* */

01/300 59 60 – Peter Tomažič

Slovenska karitas in Zavod Med.Over.Net se vam iskreno zahvaljujeva za pridružitev k prizadevanjem za zmanjšanje revščine.

 

Zavod Med.Over.Net
Primož Cimerman  
direktor      

Slovenska karitas
Alojzij Štefan  
                           generalni tajnik


Sledite nam