fbpx

Akcija Podaj naprej!, tokrat med otroki na Pediatrični kliniki

Dogodki

Ljubljana, 21. Januar 2013 – Po izjemno pozitivnih odzivih in uspešno izvedenih aktivnostih v okviru humanitarno-ozaveščevalne akcije Podaj naprej!, ki se je zgodila v letu 2012, se je Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) odločil, da skupaj s partnerji »oživi« projektne aktivnosti in s svojimi člani, nogometaši NK Olimpija Ljubljana in NK Domžale, obišče Pediatrično […]

Nogometaši

Ljubljana, 21. Januar 2013 – Po izjemno pozitivnih odzivih in uspešno izvedenih aktivnostih v okviru humanitarno-ozaveščevalne akcije Podaj naprej!, ki se je zgodila v letu 2012, se je Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) odločil, da skupaj s partnerji »oživi« projektne aktivnosti in s svojimi člani, nogometaši NK Olimpija Ljubljana in NK Domžale, obišče Pediatrično kliniko UKC Ljubljana ter simbolično obdari otroke, ki se zdravijo v omenjeni instituciji.

SPINS-u je tokrat v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana uspelo organizirati prisrčen obisk Pediatrične klinike, kjer se je z uvodnimi nagovori strokovnega direktorja prof. dr. Rajka Kende in predsednika SPINS Dejana Stefanovića ustvarilo prijetno vzdušje v katerem so najbolj uživali otroci, saj so bili oni tisti, ki so iz rok nogometašev prejeli žoge, s katerimi si bodo krajšali dneve v bolnišnici in polepšali marsikateri dan izven bolnišnice. In prav simbolična predaja omenjenih žog nosi v sebi globlji pomen akcije, katere namen tudi tokrat ostaja nespremenjen.

Prvotni namen kampanje je (bil) ozaveščanje javnosti in destigmatizacija transplantacijske dejavnosti v Sloveniji ter hkrati povečanje, zaskrbljujoče majhnega, števila registriranih donorjev človeških organov v Sloveniji.

Naj spomnimo, da so v preteklem letu SPINS, Slovensko društvo Transplant, ki združuje transplantirane bolnike in njihove bližnje, Slovenija – transplant, zavod RS za presaditve organov in tkiv ter Združenje 1. slovenske nogometne lige (zdaj NZS), v skupni humanitarno-ozaveščevalni akciji “Podaj naprej!”, opozarjali na problematiko transplantiranja organov v Sloveniji. Projekt je bil izveden na tekmah slovenskega državnega nogometnega prvenstva. Vse aktivnosti, povezane z izpeljavo projekta v tem sklopu, so se zaključile na finalni tekmi pokala Hervis, na stadionu v Stožicah. V okviru akcije so igralci pred začetkom tekem v rokah držali nogometne žoge, ki so bile polepljene s sloganom kampanje »Podaj naprej«. Pred sodnikovim žvižgom so žoge podali na tribune in s tem prenesli sporočilo nogometnim navdušencem. Tako kot nogometaši, pa so z nošenjem brošk oziroma nalepk na prsih, akcijo podprli tudi sodniki, delegati, trenerji in vodstva klubov. Akcija je potekala tudi v okolici stadionov, in sicer na stojnicah, na katerih so prostovoljci Slovenskega društva Trasplant širili pozitivna sporočila in delili letake ter posebno izdajo revije SPINS XI, ki je bila izdana v sklopu humanitarne kampanje.

Nogometaši 


Sledite nam