fbpx

Akcija Očistimo gore kliče družine k obisku gora

Dogodki, Družina, Gibanje, Odnosi v družini, Zanimivo, Življenjski slog

Planinarjenje z otroki je lahko zabavno, če se ga lotite na pravi način. Vzemite si dovolj časa, da skrbno izberete hrib.

Ko premišljujete o primerni destinaciji za družinski izlet, morda pozabite na gore. Toda hoja v hribe prinaša več prednosti kot mnoge druge aktivnosti. Družine k preživljanju aktivnega prostega časa na svežem zraku spodbuja tudi akcija Očistimo gore, ki se začenja 7. maja.

Organizatorji vabijo na sobotni izlet, 7. maja, ko bo pri koči Luka na Mariborskem Pohorju potekala otvoritev sedme sezone akcije Očistimo gore. Zbor je ob 10. uri pri vznožju gondolske žičnice Pohorska vzpenjača.

Na izhodišču bo vsak udeleženec prejel biorazgradljivo vrečko, majico akcije in zaščitne rokavice, nato se bodo udeleženci skupaj podali proti koči in po poti čistili Mariborsko Pohorje.

Ob 11. uri bo zanimiv program ob koči, kjer bodo nagradili najbolj zavzete nabiralce smeti in se okrepčali s planinsko malico. Najmlajše bo zabaval Kuža Pazi.

Prijavite se na [email protected] ali prek Facebook strani Očistimo naše gore.

Nasveti za obisk gora z otroki

Zavod Vse bo redu, je s strokovnjaki pripravil nekaj nasvetov, da se obisk gora z otroki ne bi končal z besedami: »Nikoli več.« Preberite:

Planinarjenje z otroki je lahko zabavno, če se ga lotite na pravi način. Vzemite si dovolj časa, da skrbno izberete hrib, na katerega se boste podali. Pri odločitvi imejte v mislih svojega otroka in njegove zmožnosti, ki jih sami najbolj poznate. Pri najmlajših to pomeni, da je cilj pot in ne vrh.

Če se v hribe odpravljate z otroki, ne pozabite:

  • Hoditi začnite počasi, da se ogrejete in pripravite telo.
  • Za počitek izberite varna mesta, kjer ni nevarnosti zdrsa, padajočega kamenja, snežnih plazov in izpostavljenosti soncu.
  • Ustrezno se zaščitite pred soncem.
  • Če zaradi nepredvidene ovire poti ne morete varno nadaljevati, pravočasno opustite misel na osvojeni vrh in se vrnite do izhodišča.
  • Uživajte zadostne količine tekočin in hrane. Pijte večkrat in v majhnih količinah.
  • Če se vreme nenadoma poslabša, si čim prej poiščite zavetje. Če to ni možno, sestopite z izpostavljenih grebenov in hoje ne nadaljujte.
  • Ko začutite znake utrujenosti ali izčrpanosti, se ustavite za daljši počitek.

logo_zavod_vse_bo_v_redu_triglav

Projekt Mesec aktivnosti za zdravje podpira Zavarovalnica Triglav d.d. Še več zanimivih zgodb in koristnih nasvetov s področja zdravega življenja si preberite na portalu Vse bo v redu.


Sledite nam