fbpx

Abdominoplastika mi je spremenila življenje!

Človeško telo, Lepota, Zanimivo, Zdravje, Življenjski slog

Sprememba je bila zares opazna takoj, rezultati pa so z vsakim dnem postajali vse boljši. Že samo po odstranitvi odvečne kože …

Posledice treh nosečnosti in izgube neverjetnih 30 kilogramov – odvečna koža na trebuhu, viseč trebuh in razmaknjene trebušne mišice – so 36-letni Anamariji Lozer Knapić povzročale hude estetske, zdravstvene pa tudi psihične težave. Odhod na plažo ali obisk bazena z otroki je postal zanjo nočna mora, njen najboljši prijatelj pa je bil steznik, saj ga je nenehno nosila.

Že ob prvem obisku je zdravnik Dinko Bagatin, plastični in rekonstruktivni kirurg s Poliklinike Bagatin, ugotovil, da lahko Anamariji pomaga samo kirurški poseg odstranitve odvečne kože. Pacientko je posnel z napravo Vectra XT 3D, prvo in edino na Hrvaškem, ki po zaslugi številnih integriranih kamer, ki kakovostno tridimenzionalno posnamejo celotno telo, izdela projekcijo rezultatov posega. Tako je lahko Anamarija takoj videla, kakšno bo njeno telo nekaj mesecev po abdominoplastiki in ultrazvočni liposukciji Vaser Lipo.

Abdominoplastika je poseg, ki obravnava močno povešeno kožo in mišice na trebuhu, večinoma po nosečnosti oziroma po pridobitvi velikega števila odvečnih kilogramov in njihovi izgubi. Odvečna koža in maščobno tkivo na območju trebuha lahko predstavljata veliko estetsko in psihično obremenitev, vodita pa lahko tudi do pomembnih zdravstvenih težav. Cilj operacije je odstranitev maščobnega tkiva na trebuhu in oblikovanje estetsko sprejemljivega videza – bolj ploske in napete trebušne stene.

Dr. Bagatin ta poseg kombinira z ultrazvočno liposukcijo Vaser Lipo – posegom, pri katerem kirurg odstrani odvečne plasti maščobnega tkiva z določenih predelov telesa. Ta najsodobnejša tehnologija za oblikovanje telesa s pomočjo ultrazvočne energije segreva in topi maščobne celice, ki se nato zlahka izsesajo, tako da se odstrani celotno odvečno podkožno maščobno tkivo. Od klasične liposukcije se razlikuje po tem, da je veliko manj invazivna in da je okrevanje krajše – že po sedmih dneh lahko znova opravljate dnevne aktivnosti. Poleg tega so rezultati vidni takoj, to pa je tisto, kar si želi večina dandanašnjih pacientk, vključno z Anamarijo.

Pred posegoma je Anamarija opravila obvezen anesteziološki pregled, zdravstveno analizo sestave telesa SECA mBCA 515 in merjenje volumna telesa Styku 3D. Po zaslugi najmočnejše tridimenzionalne kamere na svetu je v samo 30 sekundah nastalo več kot 600 podrobnih infrardečih fotografij in natančnih meritev obsega kolkov, stegen, pasu in prsi. Tudi med okrevanjem smo merjenja redno izvajali, saj smo s tem natančno spremljali rezultate in napredek.

Sprememba je bila zares opazna takoj, rezultati pa so z vsakim dnem postajali vse boljši. Že samo po odstranitvi odvečne kože je bila Anamarija takoj pet kilogramov lažja, nato pa je tehtnica kazala vsak dan manj. V pasu je izgubila 15 centimetrov, v bokih skoraj 10. Pridobila je lepšo obliko oprsja in trebušne stene, ki je zdaj ravna. Zadnjica je bila dodatno oblikovana in dvignjena, prav tako boki, ki imajo vidno manjši obseg.

Anamarija ne skriva svojega navdušenja in ponosno pokaže svojo novo postavo: »Počutim se čudovito! Uresničilo se mi je to, o čemer si sploh nisem upala sanjati. Moje življenje se na novo začenja!«

 


Sledite nam