fbpx

Ušesna stimulacija in njene koristi pri zaprtju

Novice

Akupresura oziroma ušesno stimulacija za premagovanje težav pri zaprtju.

B770AAE2-5E18-11E1-8F5D-199C65B94067

Novejši trendi se zavedajo posledic jemanja zdravil in vnašanja vse preveč sintetičnih snovi v organizem, ki obljubljajo čudeže, na področju hujšanja, stresa in prenehanja kajenja, in odpravljanja zaprtja. Zdaj je na voljo inovativna rešitev z akupresuro oz. ušesno stimulacijo, ki izvira že iz antike od leta 1951 pa je francoski zdravnik Paul Nogier z obsežnimi raziskavami pričel dajati ušesni terapiji velik pospešek. Ušesna terapija izpostavlja tesno povezavo med uhljem in centralnim živčnim sistemom, kjer ima vsaka točka v telesu ustrezno točko na uhlju. Danes medicinska znanost priznava, da stimulacija določenih točk uhlja sproži živčne prenašalce, ki proizvajajo endorfine.

Ušesno stimulacijo kot terapevtsko disciplino, priznava Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Namenjena je za zdravljenje, dobro zdravje in počutje s stimulacijo uhlja.

Dejstvo je, da v ZDA zaradi stranskih učinkov zdravil in interakcij med njimi umre 100.000 ljudi na leto (M.T.Murray, N.D., 2009). Tudi v Sloveniji nismo imuni pred širjenjem polifarmacije in s tem dejansko v nekaterih primerih z zdravili ustvarjamo zdravju več škode kot koristi. V taki situaciji ima lahko že vsak majhen prispevek k zmanjševanju uporabe (nepotrebnih) zdravil lahko v bistvu velik pomen. Eden od takšnih prispevkov je vsekakor ušesna stimulacija.

Komu je ušesna stimulacija namenjena?

Ušesna stimulacija je namenjena vsem, sicer pa tudi osveščenim ljudem, ki ne želijo jemati zdravil ali dodatkov, ter vsem, ki že jemljejo več zdravil in bi jim dodatno zdravilo povzročilo interakcije. Zelo priporočljiva je tudi ženskam v menopavzi in moškim, ko je porušeno hormonsko ravnotežje.

V Sloveniji je v prodajalnah Sanolabor na voljo novost na tem področju. To je Zerolax, ki  je pomembna naravna pomoč pri odpravljanju zaprtja – deluje laksativno. Vzpodbudi in pospeši delovanje črevesja in tako doseže odvajalen učinek. Uporabljamo ga pri zaprtju, ki nastopi zaradihujšanja, spremembe okolja, hrane ali stresa, kadar je normalno izločanje blata oteženo ali moteno zaradi daljšega ležanja v postelji ali zmanjšanega gibanja. Za bolnike s hemoroidi. Pomaga tudi pri kroničnem zaprtju in ne povzroča navajenosti.

Kako uporabljamo ZEROLAX

C00474EA-5E18-11E1-B44E-199C65B94067

Biomagneta sta različne oblike. S čistimi rokami si ju namestimo na levi uhelj: kroglico na sprednji del, ploščico pa na zadnji del, tako, da držita eden drugega, vsak dan za 1uro kadarkoli v dnevu. Uhlja ne prebadamo, biomagneta se držita na osnovi privlačnosti. Njun programirani pritisk deluje na mišičje črevesja. Varno: nima kontraindikacij ali stranskih učinkov. Enostavno: biomagneta namestimo sami, doma, kadarkoli nam ustreza. Lahko jo uporabljamo hkrati z drugimi izdelki. Dolgotrajno: rok trajanja je neomejen, po prvi uporabi pa najmanj eno leto.

Če je blato pretrdo

Pri uravnavanju delovanja črevesja so pomembni še probiotiki, ki blato zmehčajo, kot na primer Yogermina 100, ki poleg 5 izbranih sevov probiotikov v veliki koncentraciji, vsebuje še prebiotike in vitamine.

AA32380C-5E25-11E1-962A-199C65B94067

Torej pomagamo si lahko sami. Veliko uspeha in dobre volje!

Spoznajte še medicinske pripomočke: MENOSTRESS, ZEROSMOKE in ZERODIET na spletni strani www.bio-medico.si ali na www.lekarnar.com.

Oglasno sporočilo


Sledite nam