fbpx

8 zabavnih iger za dolge vožnje z otroki v avtu

Družina, Novice, Otroški svet, Zanimivo, Življenjski slog

Ideje za kratkočasne in domiselne igrice, ki se jih z otroki lahko igrate na poti z avtomobilom.

Daljše vožnje z otroki v avtu znajo biti za mulce naporne in dolgočasne. Popestrite jih lahko z domiselnimi igricami in tako čas v avtomobilu izkoristite za kakovostno družinsko druženje. Mame, popotnice in blogerke, ki pišejo in urejajo stran Kam z mulcem so pripravile 8 predlogov igric, ki se jih igrajo s svojimi otroki ali pa so se jih kot majhne igrale s svojimi starši.

Detektiv ali Kdo prvi najde/zagleda?

Vse mamice Kamzmulcem smo ugotovile, da naši malo mlajši mulci zelo uživajo v igrici »Kdo prvi najde ali zagleda« smreko, most, prometni znak, rdeč avto, nekaj modrega ipd. Presenečeni boste, koliko časa so tudi najmlajši pripravljeni sodelovati v tej igrici.

Igrico za malo starejše otroke lahko nadgradite tudi tako, da zmaga tisti, ki prvi zagleda recimo 10 rdečih avtomobilov.

Druga verzija igrice pa je lahko, da eden od igralcev reče npr. »jaz sem zagledal nekaj modrega«. Drugi morajo ugotoviti, kaj to je.

Pripovedovanje zgodbe

Izmišljevanje povezane zgodbe zna biti zelo zabavno, velika doza smeha je zagotovljena. Nekdo začne s stavkom, drugi stavek ponovi in doda še svojega. Tako se igra nadaljuje, dokler eden od igralcev ne pozabi točno ponoviti zgodbe, ki je nastala do takrat.

Veste, kako predvsem najmlajše otroke zabava, ko nastane zgodba o vijoličnem kakcu, ki se rad potaplja v mlaki in smuča skupaj z roza kravami, ki nimajo pancerjev?

Stave

Igra se tako, da vsak od sodelujočih določi stavo. Na primer v naslednjih treh minutah bo šlo mimo nas devet zelenih avtomobilov ali trije avtobusi. Tisti, ki je najbližje napovedi, zmaga.

Kalodont in druge besedne igre

»Kalodont« je slovenska besedna igrica, ki jo verjetno pozna vsak. Primerna pa je za malo večje mulce.

Se še spomnite, kako se jo igra? Kliknite za nadaljevanje, kjer boste lahko prebrali, kako motivirati otroke s še ostalimi 4 predlogi kratkočasnih iger za v avto. >>

 


Sledite nam