fbpx

8 preprostih pravil za dober zakon

Odnosi, Zanimivo

Včasih preprosto pozabimo na male, na videz nepomembne reči, katerih moč je izjemna. Spoštujte, ljubite in se smejte.

Obstaja nekaj, na prvi pogled malih stvari, navad, zaradi katerih je lahko vsako razmerje ali zakon močnejše in nezlomljivo.

Sledite tem 8 korakom in naredili boste veliko za srečnejši zakon.

  1. Komunikacija

Komunikacija je ključnega pomena za povezovanje in je temelj vsake zakonske zveze ali razmerja. Ste kdaj poskusili imeti z nekom odnos brez komunikacije? To seveda ni mogoče. Zato poskrbite, da si vedno vzamete čas za pogovor s partnerjem. Pogovarjajte se o pomembnih in tudi tistih manj pomembnih, ki bodo krepile vaš odnos.

sexy1

  1. Spolnost

Spolnost je pomembna stvar. Zelo pomembna stvar. Ne gre samo za zadovoljevanje partnerjevih potreb, gre za posebno vrsto komunikacije. Če pride do težav v postelji o tem jasno in glasno spregovorite in ne pometajte težav pod preprogo.

  1. Skupen čas

Za zakon je nujno potrebno, da si partnerja redno vzameta čas samo zase, »ena na ena«. V takih trenutkih se osredotočita samo drug na drugega, brez otrok, družine, prijateljev, službe. Se spominjate prvih tednov razmerja, ko ste komaj čakali, da boste samo vi in vaša ljubljena oseba? Privoščite si jih redno!

  1. Smeh

Dobre, močne zveze so tiste, v katerih se ljudje smejejo, šalijo. Za smeh je potrebna samo volja, z nasmehom odpravite slabe misli in stres. In smeh je nalezljiv.

  1. Doslednost

Nikoli ne izigrajte partnerjevega zaupanja. Ko se obvežete, da boste nekaj storili, se tega držite. Dejstvo, da se lahko vedno zaneseta drug na drugega, naredi vaš zakon, razmerje nezlomljivo.

  1. Osebno zadovoljstvo

Zadovoljni pari se zavedajo, da njihova sreča ni odvisna le od partnerja. Ostajajo celota in se spoštujejo tudi, ko partnerja nista skupaj.

  1. Predanost

Predanost je dolgoročna stvar. Ko ste poročeni, morate biti nenehno posvečeni svojemu zakonu, vsako leto, vsak dan … Pravzaprav vsak trenutek! To je del nezlomljive zakonske zveze.

  1. Nesebičnost

V dobrem zakonu za nesebičnost ni prostora. Gre za vzajemna dejanja, ko si partnerja pomagata. Ne gre za dejanja, ko nekdo daje in vlaga več, gre za obojestranska dejanja, ki dajejo zvezi ravnotežje in popolno zadovoljstvo.

Zanimivo iz foruma Partnerska in družinska svetovalnica

Komunikacija

Pomoč, kako rešiti zakon


Sledite nam