8. Polonina zdrava bližnjica

Držite se pravila: naše DANAŠNJE počutje je posledica včerajšnjih dejanj, JUTRIŠNJE počutje pa posledica današnjih dejanj.

#Kako poskrbeti za potrebe telesa?

Naše telo ima šest osnovnih potreb:

1. po SVEŽ ZRAKU oz. KISIKU (DIHANJE),
2. po VODI,
3. po POČITKU oz. SPANJU,
4. po ZDRAVI HRANI,
5. po GIBANJU,
6. po SONCU.

To so tudi naši najboljši zdravniki. Če manjka eden izmed njih, vskočijo drugi: če primanjkuje spanca, ga nadomesti želja po hrani. Če pretiravamo z gibanjem, se prebudi želja po počitku.

Osnovne potrebe moramo zadovoljiti, vendar jih moramo najprej prepoznati. To pa zahteva nekaj več časa za opazovanje. Kajti le z opazovanjem sebe bomo lahko ugotovili vzrok našega slabega počutja (utrujenosti, razdražljivosti, neučinkovitosti, požrešnostilenobe ipd.). Vzrok tiči v pomanjkanju določene telesne potrebe: premalo gibanja na svežem zraku, premalo spanja, napačna hrana, dehidracija … Telo svoje neravnovesje izrazi na svojstven način.

Ko vemo, kje iskati rešitev za izboljšanje sedanjega stanja, se potrudimo, da se večkrat odpravimo na SPREHOD PO SVEŽEM ZRAKU, si privoščimo POPOLDANSKI POČITEK ali ZGODNEJŠI ODHOD V POSTELJO, večkrat spijemo KOZAREC TOPLE VODE ali uživamo bolj ZDRAVO HRANO …

Naj drži pravilo, da si sami ustvarjamo svojo bodočnost, kajti:

naše DANAŠNJE počutje je posledica včerajšnjih dejanj,
naše JUTRIŠNJE počutje pa posledica današnjih dejanj.

Več novic

New Report

Close