fbpx

8. Otroški bazar v četrtek odprl vrata

Dogodki

Največji sejem za družine v Sloveniji Otroški bazar od 12. do 15. septembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ponovno odpira svoja vrata.

Največji sejem za družine v Sloveniji Otroški bazar od 12. do 15. septembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ponovno odpira svoja vrata. Tradicionalno bo Otroški bazar postregel z izobraževalnim, kulturnim in zabavnim programom, ki ga bo dopolnilo dogajanje v sejemskih dvoranah, medgeneracijski program, športno dogajanje in mini živalski vrt na prostem, številne informacije za starše z majhnimi otroki, novorojenčki, in vse, ki načrtujejo družino. Vse dni bo potekala tržnica rabljene otroške opreme in človekoljubna akcija zbiranja šolskih potrebščin.

Ponudnki izdelkov in storitev za družino in otroka

otroski-bazar-1Na sejmu si bodo starši lahko ogledali ponudbo inovativnega otroškega in mladinskega pohištva, potrebščine in rešitve za dom, turistične aranžmaje, in različne ponudnike, ki skrbijo za dolgoročno finančno neodvisnost družin. Za otroke bodo starši lahko preverili ponudbo oblačil, igrač in igral, mladinsko literaturo, predstavitve jezikovnih tečajev, otroške kozmetike, športnih tečajev, telovadbe in gibalnih vaj … Na razstavnih prostorih bo mogoče tudi okušati številne dobrote, med drugim bo potekala tudi degustacija dobrot iz sladkovodnih in morskih rib ter morskih sadežev.

Številni sejemski popusti bodo družinam omogočili ugodnejše nakupe, zagotovo pa se bodo starši ustavili na tržnici rabljene otroške opreme, kjer obiskovalci vsako leto kupujejo ali prodajajo vozičke, avtosedeže, stajice, mize za hranjenje, kolesa idr.

Vsebine za bodoče starše

Bodoči starši in starši z novorojenčki se bodo lahko pozanimali o revijah in literaturi za mlade starše, preverili ponudbo različnih izdelkov, kot so dude, stekleničke, izdelki za vsakodnevno nego dojenčkov ter oblačila za nosečnice in novorojenčke. V previjalnici in mirni sobi bosta psihologinji Urška Podvršič in Radmila Pavlovič Blatnik predstavili različne načine nošenja otrok in prilagajanje na življenje z novorojenčkom.

Bazarkov oder

Obiskovalci Bazarkovega odra bodo prisluhnili slovenskim folklornim nastopom, pevskim, glasbenim in dramskim nastopom vrtcev in šol, predstavitvi madžarskega ljudskega plesa, si ogledali modno revijo, v okviru katere bodo obiskovalci prevzeli modno brv in se prelevili v prave manekene … Na odru bodo nastopili tudi Manuella Brečko in dvajset izjemnih mladih glasbenikov, ki se bodo potegovali za zmago v okviru osnovnošolskega zabavnoglasbenega festivala Korajža velja. Mini teater bo na Otroškem bazarju prvič priredil predstavo Sneguljčica.

Šport, živali in predstavitve na prostem

Pestro dogajanje bo potekalo tudi na zunanji ploščadi, kjer si bodo otroci ogledali gibčne gimnastičarje v akciji, izvajali akrobacije na trampolinu, hodili s hoduljami in plezali na 7,5 metrov visoki plezalni steni. S sprehodom skozi mini živalski vrt, kjer bodo na ogled kamela Laika, poni konjiček Jack, legvan, kokoši, labodi, grške želve, nosati medvedi, pritlikavi zajčki, himalajske koze, bodo spoznali življenje živali iz različnih koncev sveta. Potekale bodo tudi številne preventivno-informativne predstavitve – Uprava za zaščito in reševanje bo seznanila otroke in starše z delom reševalcev, ki pomagajo ob naravnih in drugih nesrečah ter kako ukrepati v primeru nesreč, Policija bo predstavila svoja vozila, opremo, različne živali …

Ustvarjalne delavnice. Bazar generacij.

Starši bodo lahko aktivno preživeli čas s svojimi otroki in se učili ročnih spretnosti v številnih ustvarjalnih delavnicah. Prelevili se bodo v arhitekte in urbaniste, v ilustratorje in izdelovalce lutk, saj se bodo učili kako nastane gledališka predstava in jo tudi uprizorili, ilustrirali bodo pravljične junake, izdelovali poštne kape, načrte in maketo mesta, lutke ipd.

Program Otroškega bazarja bo tudi medgeneracijsko obarvan. Na ogled bo postavljena razstava likovnih del otrok, ki so ustvarjali v okviru natečaja Festivala za tretje življenjsko obdobje na tri razpisane teme; pomembnost ohranjanja čistih voda, medsebojna pomoč, poznavanje iger, pesmi in plesov njihovih starih staršev. V ustvarjalnem kotičku bodo predstavniki različnih muzejev učili otroke igric, ki so se jih igrali njihovi dedki in babice, izdelovali ljudsko glasbilo nunalco, se učili ljudskega plesa zibenšrita, izdelovali rožice iz krep papirja. Prvi dan Otroškega bazarja pa bodo upokojenci osrednje slovenske pokrajine v okviru »Bazarja generacij« mlajše generacije učili priprave piškotkov brez peke, skupaj z njimi izdelovali slike iz semen, izdelovali nakit za njihove dedke in babice ter krasili kamenčke.

Človekoljubnost na Otroškem bazarju

Tudi letos bo organizator s pomočjo človekoljubne akcije razveseljeval otroke. Štiri dni se bodo na Otroškem bazarju zbirale nove ali ohranjene šolske potrebščine, ki jih bo Zveza Prijateljev Mladine Ljubljana Moste-Polje podarila otrokom iz socialno šibkih družin. V akciji bomo zbirali zvezke, svinčnike, mape, peresnice, torbe, voščenke, barvice in drugih šolske potrebščine.

Akcija Najsrčekbije

Otroški bazar podpira akcijo NAJSRČEKBIJE. Gre za neprofitno, nacionalno, družbeno koristno akcijo usposabljanja staršev ter pedagoških in drugih delavcev v vrtcih in osnovnih šolah za situacije, ko je potrebno znanje temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok. Organizira jo dobrodelna ustanova DANU filantropija v sodelovanju z UKC Ljubljana in ob podpori spletnega portala Ringaraja.net. V prvih dveh letih obstoja akcije je izobraževanje opravilo več kot 2.000 tečajnikov iz 45 slovenskih vrtcev in šol.

Več na: www.otroskibazar.si/ljubljana


Sledite nam