fbpx

7 stvari, ki niso priporočljive po obroku hrane

Zanimivo, Zdravoteka, Življenjski slog

Če ste mislili, da je sprehod, takoj po jedi zdrav, se motite. To in še nekaj zadev vpliva na počasno prebavljanje …

Za dobro počutje po obroku hrane je priporočljivo poznati naslednje dobronamerne nasvete:

Po obroku ne kadite – strokovnjaki so dokazali, da ima ena cigareta po obroku enak učinek na organizem, kot bi pokadili deset cigaret, s čimer se poveča možnost za nastanek raka.

Takoj po obroku ne jejte sadja – z uživanjem sadja takoj po obroku pride do napihnjenosti trebuha z zrakom.  Sadje je najbolje zaužiti 1 uro pred ali po obroku.

Po jedi ne pijte čaja – večina čajev vsebuje veliko kisline, ki učinkuje na zaužito hrano, bogato z beljakovinami, in povzroči prebavne motnje.

Pas na hlačah naj ostane zategnjen – v želji, da bi zaužili še več hrane, ne odpenjajte pasu. To pomeni, da ste že zaužili preveč hrane, lahko pride tudi do zaprtja.

Ne kopajte se takoj po obroku – Kopanje povzroča povišanje krvnega tlaka v rokah, nogah in organizmu, kar pa oslabi pritisk v trebuhu in posledično upočasni proces prebave.

Po obroku ne hodite na sprehod – Sprehod takoj po jedi povzroči, da se med prebavljanjem iz zaužite hrane ne absorbirajo hranilne snovi.

Ne zaspite takoj po jedi – zaradi spanja oziroma vodoravnega položaja, se zaužita hrana ne prebavi na pravilen način in lahko povzroči motnje v črevesu.


Sledite nam