fbpx

7 stvari o botoksu, ki jih morate vedeti pred prvo uporabo

Lepota

Po uporabi botoksa se začasno blokirajo lokalni živčni impulzi na teh področjih na obrazu, zato pri določenih …

Torej, kaj natančno bi si vbrizgali v obraz, če bi začeli z botoksom? Botoks je kozmetični injekcijski nevrotoksin, ki je zelo razredčena oblika botulinskega toksina, ki se nahaja v bakteriji Clostridium botulinum. V tej razredčeni obliki ga v estetski kirurgiji uporabljajo za sprostitev mišic – navadno na področju čela, med obrvmi in okoli oči. Po uporabi botoksa se začasno blokirajo lokalni živčni impulzi na teh področjih na obrazu, zato pri določenih obraznih izrazih ne bodo več nastajale gube, ki se sčasoma poglobijo.

Botoks je varen, če poseg opravi izkušen kirurg

Misel na iglo okoli vaših oči in čela je slišati malce zastrašujoča, pa vendar je uporaba botoksa odobrena s strani uradnih agencij za zdravila in zelo pogost poseg, ki ga izvajajo kirurgi in dermatologi. Običajno se uporablja iz kozmetičnih razlogov, vendar pomaga tudi pri odpravljanju drugih zdravstvenih težav. Ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) je prvič dovolila uporabo botoksa za zdravljenje, in sicer za blefarospazem vek. Danes z njim lahko zdravimo več sto zdravstvenih težav, kot je hiperhidroza (čezmerno znojenje) ali kronične migrene. Uporaba za kozmetične namene je bila odobrena šele leta 2002. Uporaba je varna, le če postopek izvaja izkušen estetski kirurg ali dermatolog.

Katera leta so primerna, da bi začeli z botoksom?

Po svetu je zaznati, da je vse več mlajših ljudi, ki posežejo po botoksu kot preventivi, še preden se pojavijo gube oziroma bi se le-te poglobile. Zato zdravniki težko predlagajo leta, kdaj začeti. Ljudje smo različni in nekaterim se zaradi močne obrazne mimike, gube pojavijo že zelo zgodaj. Če se na primer pogledate v ogledalo ali na fotografiji strmite le v gube okoli oči ali na čelu, namesto, da bi videli nasmeh in sijaj v očeh, potem je morda čas, da nekaj spremenite. Skoraj nikoli ni prezgodaj, da bi začeli z ukrepi proti staranju.

Vaš obraz ne bo videti »zamrznjen«

Nekateri pravijo, da botoks izbriše osebnost iz obraza. Pa vendar ni čisto tako. Res je, da bo premikanje obraznih mišic omejeno, kljub vsemu pa bo še vedno opaziti, če ste veseli, srečni ali morda jezni. Botoks vpliva na mišice okoli oči, med obrvmi in na čelu, na ostale obrazne mišice ne vpliva.

Botoks ne izbriše gub za vedno

Pomembno je, da se zavedate, da se z botoksom ne boste znebili vseh gub na obrazu. Izboljša videz gub s sproščanjem mišic. Če vas motijo gube, ki ostanejo na sproščenem obrazu, se posvetujte z estetskim kirurgom ali dermatologom.

Botox® je blagovna znamka

Botox® je najbolj znana blagovna znamka, na trgu pa je na voljo še nekaj drugih zdravil.Vsi izvirajo iz istega seva bakterij in delujejo na enak način.

Botoks ni samo za ženske

Botoks je priljubljen tudi med moškimi, pravzaprav je eden najpogostejših lepotnih posegov, ki ji moški opravijo.

Botoks ni trajen

Učinek botoksa traja od treh do šestih mesecev, zato je v primeru, če ste z učinkom zadovoljni, postopek treba ponavljati, da bi rezultat trajal.

Na vaša vprašanja bodo z veseljem odgovorili strokovnjaki ekipe Fabjan, estetska kirurgija.
Na posvet se lahko naročite na elektronskem naslovu [email protected] ali jih pokličete na 041 630 687.

 


Sledite nam