fbpx

7 namigov za srečno leto 2018

Novice, Odnosi, Zanimivo, Življenjski slog

Ne čakajte na čarobno palčko, saj le vi sami lahko spremenite svoje življenje in zaživite ga po svoje!

V razposajenem vzdušju zaključujemo staro leto in kujemo načrte ter gradimo upe za prihajajoče. Za otroke je to zelo preprosto: svoje želje napišejo v pismo in ga pošljejo enemu od treh dobrih mož. O čem pa sanjate vi?

Četudi Dedku Mrazu ne pišete več in so vaše novoletne želje bolj kot materialnim dobrinam posvečene tistemu, česar denar ne more kupiti, je dobra novica ta, da si precej tovrstnih želja lahko uresničite sami, piše Maja Golob, avtorica knjige Ne čakaj na vikend. Pripravila je 7 namigov, kako.

1. Zaljubite se v življenje.

Vi niste le služba, zato ne preživljajte vseh dni v službi. Raje se dogovorite za normalne roke za izpolnitev vaših obveznosti. Tako vam bo več časa ostalo za vse, kar imate radi: obudite svoje strasti in začnite uživati v življenju.

2. Zaživite skladno s svojimi vrednotami.

Če je družina za vas najpomembnejša, vi pa imate vedno manj časa zanjo, potem je čas za spremembe. Vprašajte se, čemu posvečate čas in katere aktivnosti vam ga kradejo. Omejite tiste, ki niso nujno potrebne, ali jih prepustite komu drugemu.

3. Nehajte zadovoljevati pričakovanja drugih.

Prisluhnite svojemu srcu in si postavite nove cilje. Ne ostajajte v ozadju in ne skrivajte svojih dosežkov: zavedajte se svojih talentov in svojih kompetenc. Postavite se zase takrat, ko je to potrebno in se naučite reči NE.

4. Odpravite omejitve v vaših glavah.

Sem dovolj dober/dobra? Kaj bodo rekli ljudje? Kaj če mi ne bo uspelo? Črtajte takšne in podobne omejitve, ki vam onemogočajo, da bi se premaknili z mesta – obstajajo le v vaši glavi. Dobra novica je, da jih lahko v vsakem trenutku opustite. Zavedajte se, da nihče ni popoln, napake pa so le izkušnje, ki nas vodijo do cilja.

A pozor: ne postavite si preveč ciljev in ne bodite preveč zahtevni do sebe.

Se vam zdijo predlagani namigi vredni upoštevanja? Preberite še ostale tri na strani Vse bo v redu. In ne pozabite: ne čakajte več na vikend, na pravi trenutek, na vašega šefa, na čarobno palčko ali na Božička … Le vi sami lahko spremenite svoje življenje. To je vaše življenje in zaživite ga po svoje. >>

 


Sledite nam