6 stvari, ki jih počnejo moški, ko zares ljubijo

Družina, Zanimivo, Življenjski slog

Za pravo ljubezen ljudje počnejo razne stvari in edina ženska, za katero bi moški storil te stvari, je ta, ki jo ljubi.

Poleg Valentinove večerje ali dragega darila moški svojo ljubezen izkazujejo tudi na druge načine.

Ljudje si zgradijo velika pričakovanja o tem, kako bi morala izgledati ljubezen. Ali to pomeni, da so pristni poskusi izkazovanja ljubezni pogosto necenjeni ali morda celo neopaženi?

“Človek občuduje svet skozi tisto, kar ljubi.”   Alphonse de Lamartine

Kako lahko moški izkaže svoji dragi, da jo ljubi:

Izkazuje spoštovanje

To je temelj za vse, kar sledi. Če moški ne spoštuje ženske s katero je – če jo vidi kot malo več kot objekt za izpolnjevanje njegovih fantazij ali da mu daje občutek zaželenosti – je ne ljubi.

Ko moški res obožuje svojo partnerico, sta v njegovih očeh enaka. Govori z njo, ne kot z nekom, ki bi moral slediti ukazom ali se upogibati njegovi volji in vrednotam, ampak kot z nekom, ki ima enako veljavne ideje, poglede in občutja.

Je iskren

Na svetu ni malo ljudi, ki si ne nadenejo prepričljive maske ter govorijo pravilne stvari, da se bodo prikazali kot popolni.

Ampak, ko moški res ljubi žensko, to sploh ne pride v poštev. Na zmenkih ne bo igral samo z namenom, da bi se ji približal, ampak bo stal za svojimi vrednotami. Zakaj? Ker pozna vrednost iskrenosti v odnosu. Ne bo zavedel svoje partnerice, da jo bo kasneje razočaral. Ljubi jo, zato je odkrit.

Zapomni si pomembne stvari

Ko moški ljubi, ključne stvari o svoji partnerici nikoli ne uidejo iz njegovega spomina. Spomni se, kakšna kava ji je všeč in katera je njena najljubša pesem. Seveda se spomni njenega rojstnega dne in njune obletnice. Zakaj si ne bi? Ljubezen je ena od najobsesivnejših naravnih človeških vedenj. To je dejansko zdravo – dokler je ljubezen vzajemna, seveda.

Trudi se biti boljša oseba

Ljubezen lahko celo najmalomarnejše moške pripravi do tega, da se zberejo, uredijo. Ne gre toliko za to, da hoče moški ugajati svoji partnerici z dobrim vtisom. Sebe, še zlasti pa njo ceni do te mere, da se bo trudil postati najboljši on. V zaljubljenosti se namreč pokaže največji potencial človeka, torej tisto največ, kar lahko v življenju postane.

Trudi se za uresničenje njenih sanj

Svoj čas investira v to, da se uresničijo njene sanje prav tako kot njegove. Če želi, da bo ljubezen uspešna dolgoročno, potem mora slediti sanjam obeh. Če jo ljubi, to ve in se trudi za to, da je njegova ženska zadovoljna, ne samo glede njiju kot para ampak tudi s tem kako se uresničujejo njene osebne sanje.

Boril se bo

Do takrat, ko se je moški pripravljen ustaliti, bo verjetno imel za sabo nekaj zvez, ki so se končale relativno hitro, saj se ni dovolj boril za to, da bi katero od njih ohranil. Verjetno se ni preveč poglabljal v celjenje ran v teh odnosih ali delal na popravljanju svojih napak.

Edina ženska, za katero bo moški storil te stvari, je ta, ki jo ljubi. Ve, da se prave ljubezni ne da preprosto nadomestiti. Ve, da če bo ljubezen svojega življenja pustil oditi, morda nikoli več ne bo našel takšne kot je ona. In se bori.

Zato le negujte ljubezen in vse tisto lepo, kar imate v tem trenutku!

Za vsakega posameznika je upanje, zato ste dobrodošli v Centru za zakonsko in družinsko terapijo Upanje.