6 nasvetov, kako postati in ostati motiviran za vadbo

Gibanje, Novice, Zanimivo

Telovadnico v lepem vremenu raje zamenjajte za “telovadnico” na prostem. Več vadite in poskrbite, da v vadbi uživate!

Vadite s prijateljem

Prijatelj, sestra, sodelavec, kdorkoli. Obveza do vadbe je večja, če vadiš še z nekom, saj se medsebojno motivirata in si lahko pomagata, da ne izgubita volje ali se odrečeta svojim ciljem. Pridružite se lahko tudi skupinski vadbi ali pa se odločite za eno uro hoje enkrat tedensko po točno določenem urniku, da vzdržujete stalni ritem.

Kupite si nova oblačila za vadbo

Nakupovanje vas bo sprostilo, v novih športnih oblačilih pa se boste zagotovo dobro počutili, kar bo vplivalo tudi na navdušenje in voljo izvajanja vadbe.

Zdravo in fit telo

Opomnite se, kako pomembni so vaši cilji za zdravo in fit telo. Uprite se prehranskim skušnjavam in zamenjajte vse sladkorje/maščobe/sladke priboljške za sveže jagodičevje in sadje, jogurt ali domače zdrave prigrizke.

S fotografijami spremljajte svoj napredek

Posnetki pred vadbo in kasnejši posnetki so odličen način za spremljanje osebnega napredovanja in samomotivacijo. Za boljše spremljanje in opaznost razlik se fotografirajte v enakih oblačilih in ob enakem času dneva. Fotografirajte se vsaj enkrat na mesec, ko bodo spremembe že opazne. Tehtnica lahko včasih razočara in na kilogramih ne odraža vedno sprememb, zato vas lahko motivirajo fotografski dokazi, iz katerih je razvidno, da se vaš trud in trdo delo obrestujeta.

Čim več se zadržujte na prostem

Telovadnica (tipična, običajna telovadnica) je najpogosteje dolgočasen prostor in jo v lepem vremenu raje zamenjajte za “telovadnico” na prostem. Vse najpogostejše vadbe v telovadnicah ali fitnesih lahko nadomestite s primerljivimi vadbami v zunanjih, odprtih prostorih. Predvsem več vadite na prostem, se več zadržujte zunaj, odpravite se v hribe ali na sprehod okoli jezera ali pa uporabite zunanjo fitnes opremo, ki je na voljo v nekaterih parkih.

Izboljšajte telesno pripravljenost 

Če ne poznate vaj in niste najbolj vešči, kako kakšna vaja vpliva na vaše telo, se raje za boljšo telesno pripravljenost pridružite živahnim skupinskim vadbam ali pa se dogovorite za nadzorovano vadbo z osebnim trenerjem. Predvsem je pomembno, da v vadbi uživate, se dobro počutite v prijetnem druženju, poleg tega pa mimogrede izboljšujete tudi telesno pripravljenost.

Za več informacij obiščite forum Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana.

 

 

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.