fbpx

5 razlogov, zakaj so kozarci dobro darilo!

Dom, Dom & prosti čas, Novice, Zanimivo, Življenjski slog

Lončki, magnetki in okrasni podstavki so sicer prikupni, vendar na dolgi rok zasedejo škatlo s staro šaro, saj po …

Klasike so večne, saj so se kot uspešne dokazale že čez vrsto let. V času obdarovanja je marsikdo v dilemi, kaj podariti bližnjim, ki nimajo posebnih želja. Kozarci so priljubljeno darilo, saj z njimi nikakor ne morete zgrešiti. Obdarovancem s svojo priročnostjo in prefinjenostjo vedno znova narišejo nasmeh na obraz.

1. So super poslovno darilo za ljudi, ki jih ne poznamo (dobro)

Vsi smo se že znašli v zadregi, ko smo morali obdariti osebo, ki je nismo dobro poznali. Bodisi ste osebo spoznali pred kratkim in je imela kmalu
rojstni dan ali pa se bližajo prazniki in to bonton zahteva. Morda se vam je ta situacija zgodila v poslovnem svetu, kjer osebe na osebni ravni niste imeli priložnosti spoznati. Zadrega pri obdarovanju je torej razumljiva. Naj bo to nova tašča, poslovni partner ali soseda, s kozarci ne morete zgrešiti! Niso premalo osebni in ne preveč v stilu; »nisem imel/a pojma,kaj naj ti podarim.«

2. So praktični

Prevečkrat se ob nakupu daril osredotočamo na estetiko in izvirnost, kar je sicer pravilno, vendar pozabimo na praktičnost. Lončki, magnetki in okrasni podstavki so sicer prikupni, vendar na dolgi rok zasedejo škatlo s staro šaro, saj po praznikih nimajo več praktične funkcije. Prepričani smo, da veliko ljudi z veseljem prejme uporabne stvari, ki olajšajo vsakdan. Kozarci so potrošni material, ki se v domu vedno potrebuje, saj se jih, roko na srce, na leto tudi kar nekaj razbije. Ob družinskih obiskih v decembru bo potreba po kozarcih toliko večja.

glass1

3. Povezujejo

Hrana in pijača sta že iz časa antike pomembni točki druženja in navezovanja stikov. Italijani se ob dolgih obrokih zagotovo zavedajo družbene funkcije hrane in pijače. V naši kulturi pride družbeni kontekst druženja ob pijači na plano najbolj v decembru. Sokovi, koktajli, žgane pijače, vse najdejo svoje mesto v….ja, kozarcih! Priložnosti je nešteto, prav tako pa oblik in nenavadnih oblikovalskih zamislic le-teh!

4. Kozarci so za vse generacije!

Malo za šalo, malo za res, kozarci so univerzalni in »govorijo« isti jezik. Tehnološke igračke, ki jih danes tako radi podarjamo, ne razveselijo starejše generacije, saj morda tehnike ne razumejo ali pa se jim zdi prezahtevna. Tudi otroci so veseli lepega otroškega kozarčka in otroške penine ali jagodnega soka s smetano na novo leto! Mlajši starejši, srednji, vsi vedo kaj so kozarci, saj na prodajalne police ne pride vsak mesec nova serija kozarcev 12s, ki je ne razume večina ljudi.

5. Pijemo z očmi!

Vsi obožujemo vino, vino pa obožuje kozarce! Pravi gurmani ob ritualu pitja vina uživajo počasi in v slogu. Občutek pač ne bi bil pravi, če bi pili najboljše vino iz plastičnega lončka. Lep in dovršen kozarec vina doda tisto piko na i, ki celoto zaokroži. Ljudje smo estetska bitja in pijemo ter jemo tako z očmi kot z ostalimi čutili. Priprava in lepo serviranje je del užitka.

Komplet vrhunskih in svetovno znanih kozarcev Villeroy & Boch vivo lahko kupite po smešno nizki ceni. Štirje odlični kozarci, ki jih za manj kot 3 EUR ne boste našli nikjer drugje kot v programu zvestobe Mercatorja. Zbirajte nalepke, ki jih dobite ob nakupu, in prejmite kozarce po ugodni ceni.


Sledite nam