fbpx

5 praktičnih nasvetov, kako preprečiti otroške “izpade” v javnosti

Družina, Odnosi v družini, Zanimivo

Nekateri starši preprosto nimajo oblasti in nadzora nad svojimi otroki in ravno ti otroci znajo to izkoristiti….

Kolikor imamo radi svoje otročičke, si priznajmo, da so včasih pravi vražički, in to po navadi ravno takrat, ko to ni potrebno. Kako to preprečiti?

Nekateri starši preprosto nimajo oblasti in nadzora nad svojimi otroki in ravno ti otroci znajo to izkoristiti. To, kar je skupno otrokom, ki imajo napade besa, je starost, torej otroci, ki radi prirejajo »javne izbruhe histerije«, so v večini stari med 2 in 4 leta. Na ta način izražajo svojo voljo in želje.

dealing-with-a-stubborn-child

Ana Neto, doktorica pediatrije in koordinatorka Otroškega centra v bolnišnici “Cuf Descobertas” iz Lizbone, razkriva, kako na javnem mestu obvladati otroka, ki cepeta, vpije in joka.

  1. Pogovor z otrokom

»Na lep način mu poskušajte razložiti, kaj je dovoljeno in kaj ne. Če je otrok že kdaj v preteklosti imel histerični napad v javnosti, je najboljše, da ga že vnaprej pripravite in objasnite, zakaj se to ne počne in da to ni lepo, « pravi dr. Ana Neto.

  1. Pokažite mu, kdo je glavni

»Jasno in glasno določite pravila in kaj se bo zgodilo, če jih ne upošteva, « svetuje pediatrinja.

punčka

  1. Ne popuščajte

»Zelo pomembno je, da otroku ne popuščate in ne odstopate od pravil.«

  1. Ignoriraj napade histerije

»Če otrok vidi, da ste šokirani zaradi njegovega početja, bo to sprožilo, da bo še nadaljeval s takim početjem. Preprosto ga ignorirajte in s tem mu ne boste dali povoda, da bi nadaljeval s svojim početjem, saj na ta način želi pridobiti vašo pozornost,« pojasnjuje dr. Ana Neto.

  1. Pohvalite otroka, če se obnašal lepo

»Če na poti iz trgovine niste imeli težav z otrokom, ga tudi pohvalite za lepo vedenje,« pravi zdravnica.

Foto: Google


Sledite nam