fbpx

5 mest, ki niso primerna za shranjevanje kozmetike

Dom & prosti čas, Zanimivo, Življenjski slog

Okenska polica, avto, hladilnik niso primerna mesta za shranjevanje vašega najljubšega parfuma, kreme za telo ali šminke

Če smo iskreni, imamo kozmetične pripomočke vsepovsod, na umivalniku, v različnih torbicah, kakšnega tudi na zadnjem sedežu avtomobila, pa še marsikje verjetno. Ne bomo vam pridigali, kako organizirati vaše kozmetične pripomočke, razkrili vam bomo 5 mest, na katerih nikakor ni priporočljivo shranjevati lepotnih pripomočkov.

Okenska polica

Svetloba in sončni žarki nikakor ne koristijo vaši kozmetiki, prav tako zrak, ki uhaja pri oknu, četudi je le- to zaprto. Zaradi konstantne spremembe temperature se kreme hitreje pokvarijo. Svoje najljubše kreme raje zložite na poličke ali nočno omarico, kjer je temperatura nižja.

okenska polica

Kopalnica

Je tudi vaša reakcija: “Kaj??”

Videti je, da so omarice v kopalnici vse prej kot primerne za shranjevanje kozmetičnih sredstev. Para, ki se ustvarja ob tuširanju ali kopanju, sčasoma povzroča plesen in bakterije. Če je le mogoče, iz kopalnice odstranite vse, česar ne uporabljate pod prho, parfume, serume, dekorativno kozmetiko. Shranite jih na bolj suho mesto, kot smo že omenili.

kopalnica

Bližina radiatorjev, toplotnih teles

Vaše kreme, losjoni in dišave ne prenesejo toplote, saj se s tem izgubljajo vse aktivne sestavine in olja, kar posledično zmanjša učinkovitost proizvodov.

Hladilnik

Shranjujete svoje črtalo v hladilniku, misleč, da s tem podaljšujete njegovo življenjsko dobo? Nekateri vrsti kozmetike nižje temperature ne škodijo, pa vendar večino proizvodov, ki jih uporabljamo vsak dan, lahko shranite pri sobni temperaturi. Tudi nižje temperature so lahko vzrok za kemične reakcije, ki posledično vplivajo na učinkovitost kozmetike. Izjeme so razpršila za obraz in naravni proizvodi.

hladilnik

Avto

Morda se vam je že zgodilo, da ste pomotoma pustili šminko ali balzam za ustnice v avtu pri visokih temperaturah … Besede so odveč. Kozmetike nikakor ne imejte v avtu.


Sledite nam