fbpx

30 dni za 30 srčnih dejanj

Obvestila

Namen akcije je preprost: da bi vsak posameznik v 30 zaporednih dneh storil vsaj eno srčno dejanje …

Po izjemno uspešni akciji ob dnevu brezdomcev in delovnemu jesenskemu času, ko so malemu Simonu naredili kopalnico in množici starejših pomagali na različne načine, se humanitarno društvo Humanitarček vrača k največjemu projektu leta. V decembru bodo že tretje leto zapored izvedli akcijo »30 dni za 30 srčnih dejanj«, ki je namenjena temu, da v ljudeh decembra spodbudijo srčnost, ki se je izgubila v materializmu in tako na svoj način pomagajo temu prazničnemu mesecu povrniti čarobnost.

Namen akcije je preprost: da bi vsak posameznik v 30 zaporednih dneh storil vsaj eno srčno dejanje in tako poskrbel za iskrice v očeh sočloveka in tako postavil vrednote pred vrednosti.

Ninna Kozorog, predsednica humanitarnega društva Humanitarček pojasnjuje:

»Vsak dan idejo za dejanje zapišemo na FB strani društva Humanitarček, ( n. pr. pomagati enemu otroku) nato pa jo izvede vsakdo zase. Akcije so zasnovane tako, da jih lahko izvede kdorkoli, ne glede na starost, spol, kraj bivanja, stanje na tekočem računu, … Velikokrat se pridružijo tudi organizacije, podjetja, šole in to nas, Humanitarčke, še posebno veseli.«

1. decembra, bodo ob začetku akcije odprli tudi prijave za Skritega Božička brezdomcu, kamor se lahko prijavi vsak in prejme avtentično pismo brezdomca. Želje, zapisane v pismu, nato izpolni in darilo preda Božičku, ki bo darila razdelil na tradicionalnem Božičkovanju, ki bo letos 21. decembra.

Mariborski brezdomci so ob podpori Nadškofijske Karitas pridno pisali pisma Božičku že tretje leto zapored. Na tak način je dobri mož ob pomoči srčnih ljudi lani osrečil preko 70 brezdomcev in tudi letos je prejel približno toliko pisem, a bo pripravil še več darilc … Tudi za tiste brezdomce, ki mu niso pisali, a bodo prišli na Božičkovanje v Zavetišče Nadškofijske Karitas ali pa jih bodo darilca počakala v njihovih prostorih. Vseh 458, kolikor je brezdomcev v Mariboru, verjetno ne bo mogel obdariti, a upa, da jih bo letos čimveč, kar je odvisno od odziva sodelujočih.

bozicek7

Vsakdo se lahko prijavi na spletni strani www.humanitarcek.com, na dom nato prejme pismo, ki ga je napisal brezdomec, in ga izpolni po svojih zmožnostih. Darilo zavije v svetleč papir, saj je prav odvijanje daril v preteklih letih priklicalo največ iskric v očeh, priloži kakšno misel in ga dostavi na društvo Humanitarček. Kakšne želje je letos dobil Božiček? Zaželeli so si bonbone, kavo Barcaffe, tople bunde, nepremočljivo škatlico za cigarete, poceni mp3 predvajalnik ali prenosni tranzistor … Marsikdo pa si želi tudi kolo, da bi lažje dosegel oddaljene dele mesta, a bo zadovoljen tudi z nepremočljivo obutvijo.

Še nekaj dogodkov bo večjih: tako bo 18. decembra Dan za otroke, ko skupaj s podjetjem Müller Gosposka pripravljajo veliko humanitarno prireditev za vse otroke, kjer bodo zbirali igrače. Dva dneva kasneje, 20. decembra, bo v Kavarni Nana na Glavnem trgu v Mariboru Dan starostnikov, kjer bo vsak lahko postal babica ali dedek za en dan in dobil simboličnega vnuka ali vnukinjo, morda pa celo sam postal “vnuk za en dan”, 22. decembra pa bodo delili objeme v sklopu gibanja Free hugs.

Akcijo »30 dni za 30 srčnih dejanj« so tokrat nesebično podprli kavarni Nana in Time to Shop & Coffee, Galerija kreativnih, Müller Drogerija, Gosposka ulica Maribor, Društvo študentov invalidov Slovenije, Alma Mater Europaea – ECM, društvo Spominčica – Alzheimer Slovenija, društvo Hrtji svet Slovenije – Slovenian Sighthound World, Društvo športnih psov Slovenije – DŠPS in številni drugi …

Predstavitveni video

 

Vir: Humanitarček


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?