fbpx

30-dnevni enostavni veganski izziv

Dogodki

V obdobju od 10. marca do 9. aprila 2013 je izziv opravljalo kar 583 ljudi.

Avstralska organizacija za osvoboditev živali je v sodelovanju s Slovenskim veganskim društvom organizirala prvi 30-dnevni enostavni veganski izziv v Sloveniji in na ta način prijavljene udeležence spodbudila, da se 30 dni zapored prehranjujejo vegansko. V obdobju od 10. marca do 9. aprila 2013 je izziv opravljalo kar 583 ljudi, od tega jih je 337 zahtevalo veganskega mentorja, ki so jim pomagali pri vprašanjih in jih spodbujali na njihovi poti. Mentorsko pomoč je nudilo kar 65 mentorjev, poleg njih pa je pri izzivu na tak ali drugačen način pomagalo še 135 oseb.

Pred začetkom izziva so bila organizirana uvodna predavanja, na katerih so mag. Marko Čenčur, Urban Praprotnik in Blaž Babnik predstavili veganstvo iz različnih vidikov. Posnetke predavanj si lahko ogledate tukaj.

V ponedeljek, 15. aprila, ob 17h bo na Linhartovi cesti 13 v Ljubljani organiziran zaključni dogodek,  na katerem se bodo v nagradnem žrebanju za 3 glavne nagrade potegovali vsi tisti, ki ob prijavi še niso bili vegani, in so hkrati uspešno opravili izziv. Vsi prisotni na dogodku se bodo potegovali v žrebanju za obilo dodatnih nagrad, nastopili pa bodo tudi Ivan Soče, Mladen Krsnik, Milan Mrđenović in Jadranka Juras, ki bodo delili svoja znanja in izkušnje. Vabljeni ste torej vsi, tudi tisti, ki niste sodelovali v izzivu.

Ekipa Enostavnega veganskega izziva se vsem sodelujočim zahvaljuje za prijavo na izziv in krasne komentarje, ki smo jih dobili od vas. Prav tako pa iskrena hvala tudi vsem mentorjem in ostalim, ki ste pomagali – brez vas izpeljava tega čudovitega projekta ne bi bila možna!

vabilo-zakljucni-dogodek


Sledite nam