fbpx

3 odlične vaje za raztezanje

Človeško telo, Gibanje, Novice, Življenjski slog

Raztezne vaje so izrednega pomena za regeneracijo telesa, predvsem tistih, ki so fizično aktivni. Te vaje so pomemben ..

Osvežite in regenerirajte svoje telo z vajami, ki vas bodo pripravile na nov dan.

Raztezne vaje (angl. Stretching) so izrednega pomena za regeneracijo telesa, predvsem tistih, ki so fizično aktivni. Te vaje so pomemben del vsake športne aktivnosti. Z njimi poskrbite za svoje mišice tudi po športni aktivnosti, jih vzdržujete, da ostanejo dolge in elastične, preprečujejo poškodbe.

Katere so najboljše vaje za raztezanje?

Kobra položaj

  1. Lezite na trebuh, s sproščenim telesom, roke postavite zraven prsi. Roke pokrčite v komolcih in poskrbite, da so čim bližje telesu. Pogled je usmerjen v tla, vrat naj bo podaljšek hrbtenice.
  2. Globoko vdihnite, pri izdihu počasi potiskanje dlani od tla, poravnajte komolce in dvignite zgornji del telesa. Glava je postavljena rahlo nazaj in pogled, usmerjen v strop. Zadržite ta položaj nekaj sekund, in se nato vrnite v začetni položaj in ponovite vajo 3-4-krat.

cobra

Raztezanje kvadricepsa (sprednje stegenske mišice)

  1. z desno nogo stopite naprej, levo koleno spustite na tla. Z desno nogo ustvarite kot 90 stopinj, koleno je nad peto, leva noga pa sproščeno leži na tleh.
  2. V tem položaju z levo roko primite levo stopalo in ga približujte zadnjici. Zadržite nekaj sekund, da začutite raztezanje, nikakor bolečine. Nogo spustite in ponovite z drugo nogo.

qua

Raztezanje prsi

  1. Stojte zravnano, z napetim trebuhom. Roke dvignite do višine ramen, iztegnjene pred prsnim košem, s poravnanimi komolci in iztegnjenimi dlanmi. Desna noga je nekoliko za levo, na prstih, vendar naj bo teža enakomerno porazdeljena.
  2. Z globokim izdihom razprite roke navzven, ter nežno nagnite glavo nazaj. Ramena morajo biti stran od ušes. Nekaj sekund zadržite v tem položaju, poskusite dihati enakomerno, nato se vrnite v začetni položaj. Vajo ponovite čim večkrat.

V videu pa si lahko ogledate še nekaj vaj za raztezanje.

Za več informacij obiščite forum Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana.


Sledite nam