3 odlične vaje za raztezanje

Raztezne vaje so izrednega pomena za regeneracijo telesa, predvsem tistih, ki so fizično aktivni. Te vaje so pomemben ..

Osvežite in regenerirajte svoje telo z vajami, ki vas bodo pripravile na nov dan.

Raztezne vaje (angl. Stretching) so izrednega pomena za regeneracijo telesa, predvsem tistih, ki so fizično aktivni. Te vaje so pomemben del vsake športne aktivnosti. Z njimi poskrbite za svoje mišice tudi po športni aktivnosti, jih vzdržujete, da ostanejo dolge in elastične, preprečujejo poškodbe.

Katere so najboljše vaje za raztezanje?

Kobra položaj

  1. Lezite na trebuh, s sproščenim telesom, roke postavite zraven prsi. Roke pokrčite v komolcih in poskrbite, da so čim bližje telesu. Pogled je usmerjen v tla, vrat naj bo podaljšek hrbtenice.
  2. Globoko vdihnite, pri izdihu počasi potiskanje dlani od tla, poravnajte komolce in dvignite zgornji del telesa. Glava je postavljena rahlo nazaj in pogled, usmerjen v strop. Zadržite ta položaj nekaj sekund, in se nato vrnite v začetni položaj in ponovite vajo 3-4-krat.

cobra

Raztezanje kvadricepsa (sprednje stegenske mišice)

  1. z desno nogo stopite naprej, levo koleno spustite na tla. Z desno nogo ustvarite kot 90 stopinj, koleno je nad peto, leva noga pa sproščeno leži na tleh.
  2. V tem položaju z levo roko primite levo stopalo in ga približujte zadnjici. Zadržite nekaj sekund, da začutite raztezanje, nikakor bolečine. Nogo spustite in ponovite z drugo nogo.

qua

Raztezanje prsi

  1. Stojte zravnano, z napetim trebuhom. Roke dvignite do višine ramen, iztegnjene pred prsnim košem, s poravnanimi komolci in iztegnjenimi dlanmi. Desna noga je nekoliko za levo, na prstih, vendar naj bo teža enakomerno porazdeljena.
  2. Z globokim izdihom razprite roke navzven, ter nežno nagnite glavo nazaj. Ramena morajo biti stran od ušes. Nekaj sekund zadržite v tem položaju, poskusite dihati enakomerno, nato se vrnite v začetni položaj. Vajo ponovite čim večkrat.

V videu pa si lahko ogledate še nekaj vaj za raztezanje.

Za več informacij obiščite forum Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana.

Več novic

New Report

Close