fbpx

Tri hitre rešitve za utrujene oči

Dom & prosti čas, Zanimivo, Zdravoteka, Življenjski slog

Z zelenim čajem boste razvajali svojega duha in tudi telo, čajnih vrečk pa po uporabi ne zavrzite, temveč jih …

Se tudi vi zbujate z “nakupovalnimi” vrečkami pod očmi? Te so lahko posledica neprespanih oči, kronične utrujenosti, tudi bolezni. Ne glede na vzrok pa ob pogledu nanje nismo navdušeni. Poleg vašega najljubšega korektorja, pa vam v boju s to nadlogo, lahko pomagajo stvari, ki jih imate zagotovo skoraj vedno v kuhinji.

Hitra rešitev

Nasveti naših babic in mam so zlata vredni in eden izmed teh je zagotovo ta, da led dela čudeže v boju proti podočnjakom. Vse, kar morate storiti je, da kocko ledu zavijete v krpo, gazo ali robec, ter z njo nežno pritiskate na predel pod očmi. Čez nekaj minut bodo podočnjaki videti precej manjši.

Kumare

Filmski prizor, s kolobarji kumar na očeh vam je najbrž poznan. Verjemite, da tudi deluje. Če je področje pod očmi zelo oteklo, temno, uporabite sveže kumare iz hladilnika in jih imejte na očeh, vse, dokler se ne segrejejo. Znano je, da kumare učinkovito blažijo otekle oči.

Čajne vrečke

Dve rešitvi v eni. Z zelenim čajem boste razvajali svoje telo in duha, čajnih vrečk pa po uporabi ne zavrzite, temveč jih uporabite kot pomoč pri utrujenih očeh. Obraz umijte s hladno vodo, nato pa na oči naslonite vrečke čaja, ki ste jih pred tem shranili v hladilniku. “Vrečke” pod očmi bodo splahnele. Dobesedno.

4.1.1

 Foto: Pinterest


Sledite nam