fbpx

20 let Gledališča Muzeum obeleženih s predstavo in razstavo

Dogodki

V Galeriji Jakopič na prehodu v leto 2015 predstavljajo gledališko-galerijski projekt, ki zbližuje dva raznolika svetova umetnosti. V soboto, 13. decembra 2014, ob 20.00 bo najprej premiero …

V Galeriji Jakopič na prehodu v leto 2015 predstavljajo gledališko-galerijski projekt, ki zbližuje dva raznolika svetova umetnosti. V soboto, 13. decembra 2014, ob 20.00 bo najprej premiero doživela predstava Source Image: Gledališče pisem iz avtorske trilogije Barbare Novakovič Kolenc, uprizorjene po dramskem besedilu Za rep ujeta želja Pabla Picassa. V začetku januarja, 8. 1., pa se z obeleženjem 20-letnice delovanja Gledališča Muzeum odpira razstava Gubanje časa – Gledališče Muzeum: 20 let, ki zajema raz-stavljanje gledališkega arhiva v galerijsko sceno-grafijo.

jakopic-galerija

Poleg zgoraj omenjenih projektov izpostavljajo še eno prihajajočo predstavo v režiji in scenografiji Barbare Novakovič Kolenc, ABC oder Krieg, quasi una fantasia (Platforma Šift  teater III). Novo dramsko besedilo, ki ga je Ivo Svetina napisal na iniciativo Muzeum-a, temelji na obdobju 1831−35 na Dunaju, kjer se srečujejo jezikoslovci in literati Jernej Kopitar, Vuk Karadžić, Matija Čop in France Prešeren v trenutku, ko se oblikuje pisava, zapis slovenskega jezika.

Predstava bo premiero doživela 15. januarja 2015 v Prešernovem gledališču Kranj in 10. februarja 2015 v Cankarjevem domu Ljubljana.

Po izboru uredništva


Sledite nam