fbpx

10 trikov za učinkovito pakiranje prtljage

Dom & prosti čas, Novice, Zanimivo, Življenjski slog

Pri pakiranju ima vsak svoj priljubljen način. V prispevku preberite deset nasvetov za učinkovito pakiranje prtljage.

Zlaganje ali zvijanje, koliko majic, koliko hlač in kam z nogavicami? Ko je govora o pakiranju, ima vsak svoj priljubljen način. V prispevku preberite deset nasvetov za učinkovito pakiranje prtljage in preverite, kako pakirajo Peter in Cene Prevc, Rok Marguč, Teja Gregorin, Timotej Lampe Ignjič in Klemen Bauer.

Najprej potovalka

Začnimo z osnovami. Koliko stvari boste morali spakirati, je odvisno od tega, kam se odpravljate, kako – z avtom ali drugim prevoznim sredstvom – in za koliko časa. Odvisno pa je tudi od namena poti – greste službeno ali na dopust?

Veliko lažje je, če se na pot odpravljate z avtomobilom, saj imate na voljo več prostora.

Za pomoč pri pakiranju v avto, si oglejte naš posnetek: znate pravilno napolniti prtljažnik.

Če boste potovali z letalom, potem morate biti bolj pozorni na težo in velikost vaše potovalke. Rok Marguč vedno s seboj vzame ročno prtljago, ki jo napolni z oblačili. Po njegovih izkušnjah večina letalskih družb ne tehta ročne prtljage. Izjema so le nekatere nizkocenovne.

Obenem pove: »Najboljše letalske družbe ne računajo dodatka za golfsko in smučarsko opremo, zato se to splača izkoristiti, tudi če je v golf torbi oprema za kajtanje.«

Klemna Bauerja pa so izkušnje naučile, da ima med ročno prtljago vsaj najnujnejše, če se torbe izgubijo oziroma ne prispejo pravočasno. Na srečo se mu to ne dogaja pogosto.

Naredite seznam

Da česa ne boste pozabili, vam svetujemo, da si pripravite osnovni seznam. Ta bo odvisen tudi od vremenske napovedi za kraj, kamor se odpravljate. Tudi Teja Gregorin se, čeprav redno potuje, zanaša na svoj seznam pomembnih stvari. Drugače se ji hitro lahko zgodi, da kaj pozabi.

Ko pripravljate seznam, ne pozabite niti na kozmetiko in zdravila, obutev, pižamo, pa seveda na kreditne kartice in nekaj gotovine.

Predvsem pa pravočasno sklenite turistično zavarovanje.

»Vse namečem okoli torbe, da izgleda cel nered, potem pa šele zlagam noter.«

Pakira tako Cene ali Peter Prevc? Odgovor vas čaka v nadaljevanju, izvedeli pa boste tudi, kako zavarovati stekleničke kozmetičnih sredstev, da se ne njihova vsebina ne razlije, ter trike, kaj narediti, da oblačila ne bodo pomečkana. >>

 


Sledite nam