fbpx

1. slovenski kongres bioresonance z mednarodno udeležbo

Dogodki

5. in 6. 9. je v Portorožu (hotel Slovenija, Lifeclass) potekal prvi mednarodni kongres ob 20. obletnici BICOM bioresonančne metode v Sloveniji. Kongresa se je udeležilo preko sto udeležencev, ki so prišli ne samo iz Slovenije, temveč tudi iz Švice, Nemčije, Švedske, BIH, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Makedonije in Kosova. Strukturo udeležencev je v veliki […]

5. in 6. 9. je v Portorožu (hotel Slovenija, Lifeclass) potekal prvi mednarodni kongres ob 20. obletnici BICOM bioresonančne metode v Sloveniji. Kongresa se je udeležilo preko sto udeležencev, ki so prišli ne samo iz Slovenije, temveč tudi iz Švice, Nemčije, Švedske, BIH, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Makedonije in Kosova. Strukturo udeležencev je v veliki večini sestavljala stroka, saj je bilo več kot 75 odstotkov udeleženih z uradno medicinsko ter farmacevtsko izobrazbo.

Za zdravljenje z bioresonanco bi lahko rekli, da je mlada metoda, kajti sama tehnologija in uporaba bioresonance kot dopolnilne metode zdravljenja, šteje komaj štiri desetletja. Gre za popolnoma neinvazivno metodo dopolnilnega zdravljenja, ki nima nikakršnih stranskih učinkov.

prva-konferenca-bioresonanca

Dvodnevni strokovni kongres je postregel z vrsto strokovnih referatov, kjer so po večini zdravniki različnih specializacij ter praks, predstavljali svoje izkušnje in dognanja ob uspešnem zdravljenju z bioresonanco, predvsem v primerih, kjer šolska medicina ni našla odgovora oz. rešitve na težave. Tako so bili na kongresu predstavljeni referati, ki so zbranim podali rešitve pri bioresonančnem zdravljenju pri pojavu polifarmacije, težav s sluhom, zdravljenju kroničnega hepatitisa C, kroničnega sinusitisa, pomoči pri kemo in radio terapiji, boreliozi, itd …

Zbranim je svoja dognanja predstavil tudi lastnik družbe Regumed, ki je proizvajalec Bicom bioresonančnih naprav, g. Hans Brügemann. Bicom bioresonančna metoda ima trde temelje glede dokazil o delovanju. V vseh teh letih uporabe Bicom bioresonančnih naprav, lahko z gotovostjo trdijo, da z napravo zdravijo, saj to dokazujejo trdne znanstvene raziskave po najvišjih znanstvenih merilih, randomiziranih kontroliranih dvojno slepih študijih, ki potrjujejo zdravljenje pri dveh velikih skupinah zdravstvenih težav in sicer pri alergijah in bolečinskih stanjih. Pri odpravljanju alergij beležijo kar 80 odstotno uspešnost. Poleg omenjenih raziskav pa so bile opravljene tudi predklinične raziskave z visoko stopnjo dokazljivosti, zato lahko vsa dognanja znanstveno podkrepijo, saj se izloči efekt bolnikovega placeba. V ostalih indikacijah imajo lastne rezultate, sicer nižjih stopenj dokazljivosti, vendar so ti izpeljani še na podlagi ponovljivosti, kar pomeni, da različni terapevti prihajajo do enakih rezultatov.

Če je imela šolska medicina še do včeraj svoj pogled na bioresonančno metodo zdravljenja, se ta odklonilen odnos danes spreminja. Zdravniki šolske medicine čedalje bolj pogosto prisluhnejo svojim pacientom po opravljenem zdravljenju z bioresonanco, pogostokrat pa tudi osebno kontaktirajo lečečega terapevta, ki je zdravljenje opravil z namenom, da se informirajo o postopku dopolnilnega zdravljenja. S ciljem, da bi bioresonanco približali tudi šolski medicini, so ustanovili Inštitut za bioresonanco in regulativno medicino Slovenije, preko katerega organizirajo ne samo strokovna izobraževanja za lastne terapevte, temveč tudi prirejajo in organizirajo strokovna srečanja predvsem za predstavnike šolske medicine, na katerih jih seznanjajo z dosežki in uspehi dopolnilnega zdravljenja z bioresonančno metodo. Šolska medicina namreč ne sme zanemariti dejstva, da se po zadnji anketi Združenja za integrativno medicino Slovenije, z dopolnilnimi metodami zdravljenja, zdravi preko 60 odstotkov slovenskega prebivalstva, po tej isti anketi pa bioresonanca po pogostosti uporabe zaseda prvo mesto.

Vir: Inštitut za bioresonanco in regulativno medicino (institut-brm.si)


Sledite nam