Brezplačni pogovori s strokovnjaki november 2013

Uredništvo, 14. november 2013.

Brezplačno – od najboljših strokovnjakov (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli).

Strokovnjaki za nosečke srečke in zvedave očke

Četrtki od 17.30 do 18.30

Vam raste trebušček, skupaj z njim pa nešteto vprašanj o nosečnosti, porodu, dojenčkih? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak četrtek zvečer pridejo najrazličnejši strokovnjaki (enkrat mesečno tudi ginekologinja), ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu … Brezplačno – od najboljših strokovnjakov (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na http://www.citypark.si/dozivetja/napovednik/brezplacne-jogice-za-otroke-in-predavanja-za-nosecnice-in-mamice/.

7. 11. Najboljša hrana za nosečnice

  • Alja Dimic, dipl. nutricionistka, prehranska terapevtka

Pravilna, uravnotežena prehrana je zelo pomembna, ko pod srcem nosimo novo življenje, pa še toliko bolj. Katero prehrano izbrati, da si zagotovimo vsa potrebna hranila za zdrav razvoj otroka in dobro počutje mamice? Katera prehranska dopolnila so v nosečnosti priporočljiva in zakaj se nekaterih raje izognimo? Ali je treba uživati kakšna določena živila za npr. dvig folne kisline, železa, vitamina C…? Kaj pa sladice? Ali se jim moramo popolnoma odpovedati? Ali obstaja kakšna hrana, ki pomaga pri začetnih slabostih in katera je tista hrana, ki bo poskrbela za nosečnost brez težav? Katere hrane se je treba izogniti, da nam noge v nosečnosti ne bodo tako zelo otekle in ali obstaja kakšna hrana, ki poskrbi za dvig energije, ki v nosečnosti pogosto niha? Kaj pa kava in čaj? Kako lahko zvedavi očka razveseli svojo bodočo mamico z okusnim in zdravim obrokom?

14. 11. Krčki, kolike in drugi vzroki za jok

  • Mojca Kurent, višja med. sestra, svetovalka mamicam po porodu

V prvih mesecih življenja doživljajo dojenčki vrsto drobnih nelagodij, ki se izražajo kot krči, prebavne težave, nerazpoloženje, nemir in jok.Kako jih prepoznati,omiliti in pomagati mamici in dojenčku, da bodo dnevi čim manj utrujajoči in noči čim bolj mirne?

21. 11. Viroze in druge bolezni ter nosečnost

  • Ines Logar, mag. farmacije, homeopatinja

Ali vsi pokrog vas kihajo, smrkajo, kašljajo … vi ste pa – noseči – in si res ne želite stakniti visoke temperature, virusov in bakterij? O tem, kako se jim čim uspešneje izogniti in kako se lotiti ‘zimskih bolezni’, če se nas lotijo med nosečnostjo, se bomo pogovorile z Ines Logar, mag. farmacije in homeopatinjo.

28. 11.  Kako naj si čim bolj olajšam porod?

  • Gabriela Simetinger, dr. med., spec. porodničarstva in ginekologije

Ali porod res mora boleti? Kaj vse lahko naredite za to, da bo čim lažji, katere postopke lahko uporabite v slovenskih porodnišnicah in kdaj se odločiti za posamezne možnosti ter še vsa druga neboleča ali pač vprašanja, polna bolečin, boste lahko postavili priznani slovenski ginekologinji.

Mamice sprašujejo, strokovnjaki odgovarjajo

Torki od 10.00 do 11.00

Se vam je skupaj z dojenčkom porodilo nešteto vprašanj o tem, kako in kaj, da bo zanj in za vas življenje čim lepše? V otroško igralnico Cityparka za vas vsak torek dopoldne pridejo najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o dojenčkih, skrbi zanj, materinstvu … Brezplačno – za mamice (in očke) z dojenčki, kjer lahko v miru dojite, se igrate, se pogovarjate in sprašujete najboljše strokovnjake (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bodo ustregli). Več na www.citypark.si.

29. 10. (ob 9.00!) Duda – kako jo odstaviti?

  • Mojca Bajc, strokovna vodja vrtca Modri škratek

Se vam zdi, da bi vaš otrok lahko zaživel že brez dude, pa ne veste, kako se tega lotiti? Imate občutek, da bo vaš otrok celo življenje hodil z dudo naokrog, če ne boste naredili odločilnega koraka in je vzeli? Ste prerezali dudo, a že naslednji dan šli po novo v trgovino, ker je bila noč nevzdržna? Pridite po odgovore na vsa vprašanja, ki so povezana z dudo vašega dojenčka.

5. 11. Koncept brez plenic

  • Metka Zupančič, svetovalka koncepta brez plenic

Z otrokom lahko takoj po rojstvu vzpostavimo nežno komunikacijo o izločanju in s tem zavedanja fizioloških funkcij izločanja ne zatremo z neprestanim povijanjem v plenice.

Spoznavale bomo osnovne principe nežne komunikacije o izločanju, ki temelji na starodavni modrosti naravne otroške higiene. Seznanili se bomo tudi s praktičnimi napotki, ki so jih oblikovale mamice na podlagi lastnih izkušenj. Plenic se bomo osvobodili postopoma in v skladu s potrebami in zmožnostmi otroka ter nas samih.

12. 11. Nazaj v službo – kaj in kako?!

  • Mojca Kurent, višja med. sestra, svetovalka mamicam po porodu

Z rojstvom otroka se v ženski zgodijo velike spremembe in zamenja se tudi vrstni red prioritet v življenju. Ob koncu porodniškega dopusta marsikatera mamica doživlja negotovost, kako se ločiti od otroka in ga prepustiti drugim. Skrbi jo, kako bo njeno odsotnost doživljal otrok. Pogovorile se bomo o vseh dilemah in možnih rešitvah ter našle rešitve, kako uskladiti vse prepreke, ki se pojavijo in kako uživati kot mamica, partnerka in zaposlena ženska?

19. 11. Sladkarije – so res tako škodljive za otroke?

  • Karla Klander, certificirana nutricistka

Sladkarije so postale čisti vsakdan – otroci dobijo bonbon v trgovini, ker so tako simpatični, liziko pri frizerju, ker so bili pridni, od nas piškot, od babice čokolado … Obenem je veliko sladkorja v sadnih jogurtih, skutah, pijačah, najdemo ga celo v navadnih jogurtih, kruhu, povsod … Koliko sladkorja je v redu za otroka, kako ga lahko zamenjamo in vsi drugi sladki odgovori … na urici z nutricistko Karlo Klander.

26. 11. Pasti novodobnega starševstva

  • Urška Podvršič, diplomirana psihologinja, svetovalka za nošenje otrok Trageschule Dresden

Čeprav živimo v dobi informacij (ali pa prav zato), se nam včasih zdi, da je vsega preveč, da komaj še slišimo svoj notranji glas in si zaupamo. Starši se danes srečujemo z mnogo vprašanji, z logističnimi težavami in z raznimi novodobnimi frustracijami, družina je postala izolirana celica, podpore skupnosti je malo, če sploh. Starši, še posebej mame, smo prepogosto sami.

Pridite, da se podružimo, se podpremo. Ne bomo jamrali, pogledali bomo, kje čevelj žuli, in poskusili najti najboljšo pot za nas in za svojo družino. Pa tudi nasmejemo se lahko same sebi 🙂 Pogovorno urico vodi psihologinja Urška Podvršič, mamica dvema deklicama, svetovalka za nošenje otrok, ki se že 7 let dnevno srečuje z novopečenimi starši in njihovimi težavami.

citypark-strokovnjaki-odgovarjajo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close