Bralec: “Tudi če akt traja uro ali več, ni orgazma in izliva”

par ljubimca v postelji seksi

Je vse le v njegovi glavi?

Moški v zgodnjih štiridesetih je na forumu Med.Over.Net, zapisal, da so se po koncu zveze pri njem pojavile težave v spolnosti.

“Pred leti mi je po končani zvezi močno upadla želja po spolnosti. Tudi če sem se znašel v novem razmerju, mi kljub želji ni uspelo dobiti erekcije, vsaj ne prav močne. Če pa je že prišlo do spolnega odnosa, nisem dosegel ne izliva ne orgazma.” Pred dvema letoma je svoje težave zaupal zdravnici, ki mu je dala napotnico za pregled na endokrinološki kliniki, kjer so ugotovili, da je stanje serumskega testosterona zelo nizka, a še ne pod kritično mejo ter ga odslovili. Vztrajal je in šel do urologa, ki mu je predpisal dve zdravili. “Stanje serumskega testosterona je poskočila za več kot 10 enot, spolnost je postala lepša, a še vedno je težava z orgazmom in izlivom, ki ga kar ni in ni, tudi če sam akt traja uro ali več.”

Urolog mu je rekel, da je “problem najverjetneje v glavi” in mu priporočil pogovor s psihologom.

Težave verjetno povezane z nezavednimi procesi

Odgovarja psihoanalitični psihoterapevt, mag. Miha Štrukelj.

“Naša psiha je zapletena in ima veliko moč nad našim počutjem in telesom. Verjetno je težava, ki jo opisujete, povezana z vašimi nezavednimi procesi. V vašem sporočilu izstopa začetek vaših težav, ki so se začele po končani vezi. V tem primeru gre lahko za temo nepredelanih izgub ali neizpeljane separacije, seveda pa gre lahko tudi za kaj drugega. Kar hočem povedati, je, da je takšne koncepte po navadi težko vpeljati na zavestno raven, ker so velikokrat v večji meri to nezavedni procesi. Tudi če bi vam nekdo povedal, zakaj imate težave ali pa bi vi sami to ugotovili, vam ta uvid ne bi veliko pomagal pri odpravi motečih simptomov. Si predstavljam, da lahko čutite tudi veliko pritiska zaradi omenjenih težav. Pritisk je še dodaten stres. Bolj kot psihološko svetovanje bi v vašem primeru svetoval psihoterapevtsko obravnavo z raziskovanjem nezavednega. Psihologi opravljajo svetovalno dejavnost, psihoterapevti pa terapevtsko. Glede na opis težav vam priporočam poglobljeno obliko psihoterapije (psihoanalitično).”

Ali tudi vas razjeda kakšna težava. Vprašajte naše strokovnjake!

Avtor
Piše

I. K.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
728
30.03.2023. ob 06:57
1,044
13.03.2023. ob 07:42
355
03.02.2023. ob 09:55
760
04.05.2022. ob 21:24
1,188
04.01.2023. ob 19:09
Preberi več

New Report

Close