Biatlonci so imeli najboljše navijače

Uredništvo, 18. december 2015.

Več kot 2000 “Otrok Triglava” si je ogledalo moško sprintersko tekmo svetovnega pokala v biatlonu.

Akcija »Otroci Triglava na Pokljuki« je že dodobra zasidrana v slovenskem športnem prostoru. V letošnji, skupno že peti izvedbi, je Zavarovalnica Triglav v sodelovanju z Organizacijskim odborom Pokljuka skoraj 50 osnovnim šolam iz vse Slovenije omogočila brezplačen ogled svetovnega pokala v biatlonu in prevoz na Pokljuko. Otroci so izdelali navijaške transparente in se srečali s svojimi športnimi junaki.

Pogled na četrtkove polne tribune Športnega centra Triglav Pokljuka, ki med 16. in 20. decembrom gosti BMW IBU svetovni pokal v biatlonu, je bil čaroben. Najboljši biatlonci sveta, med njimi tudi slovenski z aktualnim svetovnim prvakom Jakovom Fakom na čelu, so imeli med najkrajšo preizkušnjo bučno podporo s tribun. Zanje so namreč navijali številni otroci iz vse Slovenije, ki jim je Zavarovalnica Triglav v sodelovanju z OO Pokljuka zagotovila skoraj 50 brezplačnih avtobusnih prevozov in ogled tekmovanja.
Akcija »Otroci Triglava na Pokljuki«, v okviru katere želijo organizatorji čim več mladim omogočiti, da doživijo vrhunsko športno tekmovanje, navijajo za svoje športne junake in tako poskrbijo za promocijo biatlona, je bila na sporedu že petič.

Glasna spodbuda za biatlonce

Več kot 2000 slovenskih šolarjev iz različnih socialnih okolij je glasno navijalo (predvsem) za slovenske biatlonce, ki so se preizkusili na sprinterski preizkušnji. Najboljši slovenski biatlonec, aktualni svetovni prvak Jakov Fak, je bil nad bučno podporo s tribun navdušen: »Pogled na tribune je bil veličasten. Res sem vesel, da so navijači prišli v tako velikem številu, še posebej pa so se z glasnim navijanjem in transparenti izkazali najmlajši navijači.«

Pomen športnega duha

Zavarovalnica Triglav je že vrsto let vpeta v slovenski biatlon kot sponzor biatlonske reprezentance in Športnega centra Triglav Pokljuka, poleg tega pa v okviru projekta Otroci Triglava izvaja številne akcije, namenjene mladim.

Tjaša Kolenc Filipčič in biatlonke

Tjaša Kolenc Filipčič in biatlonke

»V Zavarovalnici Triglav spodbujamo zanimanje mladih za šport in zdrav način življenja ter tako izkazujemo družbeno odgovornost do okolja, v katerem delujemo. Veseli in zadovoljni smo, da smo lahko na Pokljuko že petič pripeljali toliko otrok. Za nas je pomembno, da si tekmovanje ogledajo otroci iz različnih socialnih okolij in da so neposredno vpeti v dogajanje na tekmovanju najvišje kakovosti. Marsikateri izmed teh otrok možnosti navijanja in srečanja s športnimi junaki sicer najbrž ne bi imel,,«

je v družbi nasmejanih otrok dejala direktorica službe za marketing v Zavarovalnici Triglav Tjaša Kolenc Filipčič.

Srečanje s športnimi junakinjami

Otroke je z obiskom v navijaškem šotoru presenetila slovenska ženska biatlonska reprezentanca, skupaj z nosilko bronaste olimpijske medalje Tejo Gregorin. Dekleta so pomagala izbrati najboljše transparente, ki so jih v okviru natečaja »Naj navijaški transparent« izdelali otroci udeleženih šol. Med 20 transparenti je naše tekmovalke najbolj prepričal izdelek učencev OŠ Žirovnica, drugo mesto so osvojili učenci OŠ Podlesnik, tretji najboljši pa je bil transparent učencev OŠ Janzea Mencingerja Bohinjska Bistrica. Teja Gregorin je priznala, da je bila izbira težka:

Izbor za naj navijaški transparent

Izbor za naj navijaški transparent

»Če bi lahko, bi nagrade podelili vsem otrokom. Za nas so navijači velika spodbuda, v transparente pa so otroci vložili veliko truda. Všeč mi je, da se na tak način spoznavajo s športom in da si lahko ogledajo tudi največje športne zvezdnike.«

V vodilni slovenski zavarovalnici, ki je že vrsto let zvesta slovenskemu športu, ocenjujejo, da so z akcijo »Otroci Triglava na Pokljuki« ogled tekem na Rudnem polju omogočili že približno 8500 mladim.

 

Po izboru uredništva

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
13.06.2021. ob 13:25
284,299
20.06.2021. ob 17:48
110,161
21.06.2021. ob 19:28
Preberi več